Дарка Чепак: Ми не можемо наполягати на присутності суддів на засіданні Міжвідомчої робочої групи

19 Березня 2012
6973
19 Березня 2012
15:44

Дарка Чепак: Ми не можемо наполягати на присутності суддів на засіданні Міжвідомчої робочої групи

6973
Тому зустріч з представниками судових установ відбудеться в закритому режимі
Дарка Чепак: Ми не можемо наполягати на присутності суддів на засіданні Міжвідомчої робочої групи

Учасники Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів планують найближчим часом провести закриту зустріч із представниками Вищої ради юстиції, Вищого адміністративного суду та Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, на якій буде обговорено порядок роботи журналістів на судових процесах.

 

На закритому форматі зустрічі наполягли представники судових установ. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-секретар президента, керівник Міжвідомчої групи Дарка Чепак. За її словами, зараз триває робота з організації такої зустрічі.

 

«Українські суди - незалежна гілка влади. Ми не можемо наполягати на присутності представників судів на відкритому засіданні Міжвідомчої робочої групи», - пояснила прес-секретар президента.

 

Також учасники Міжвідомчої робочої групи планують провести закрите засідання, присвячене обговоренню справи Георгія Гонгадзе, повідомила пані Чепак.

 

Учасник Міжвідомчої робочої групи, заступник генерального прокурора Віктор Занфіров наголосив, що Генеральна прокуратура прокоментує запит дев'яти журналістських організацій щодо справи Гонгадзе. «Ми очікуємо, що заява або запит 9 журналістських організацій та "Репортерів без кордонів" нарешті надійде до Генеральної прокуратури, щоб ми могли у встановленому законом порядку розглянути її та надати офіційну відповідь. Однак слід мати на увазі, що у Генеральної прокуратури України немає повноважень коментувати діяльність суду до завершення розгляду у суді кримінальних справ», - зазначив Віктор Занфіров.

 

Нагадаємо, 30 січня 2012 року на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів журналістські організації України за підтримки міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» оприлюднили спільну заяву, в якій поставили низку запитань щодо розслідування справи Георгія Гонгадзе до Генеральної прокуратури України, Служби Безпеки України та Печерського районного суду міста Києва. Журналісти вимагали, зокрема, відкритості судового процесу над Олексієм Пукачем, порушення кримінальної справи за фактом тиску на слідчі органи під час розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та порушення справи щодо Володимира Литвина, Едуарда Фере, Леоніда Деркача та інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6973
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду