Гепрокуратура висунула Кучмі звинувачення

24 Березня 2011
8486
24 Березня 2011
15:03

Гепрокуратура висунула Кучмі звинувачення

8486
Гепрокуратура висунула Кучмі звинувачення

Генпрокуратура висунула обвинувачення колишньому президенту Леоніду Кучмі після очної ставки з Олексієм Пукачем. Про це після слідчих дій у Генпрокуратурі журналістам повідомив сам Кучма, пише «Українська правда».

 

«Пукач, мені здається, діє за правилом - немає людини немає проблеми. Немає Кравченка - можна на нього все звалювати», - сказав Леонід Кучма.

 

Крім того, екс-президент зазначив, що Пукач проходить у справі як свідок.

 

На питання, чи дійсно Пукач все звалює на Кравченка, екс-президент відповів: «Я не можу так сказати. Я лише знаю з преси, що Пукач каже, що Кравченко особисто дав йому команду, яку він, за його припущенням, отримав від президента, щоб вбити Ґонґадзе».

 

Тим часом, як повідомила газета «Коммерсантъ», кримінальна справа щодо Леоніда Кучми порушена за ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року («перевищення влади і службових повноважень», карається позбавленням волі строком від 5 до 12 років).

 

При цьому ст. 48 цього ж Кримінального кодексу передбачає, що людину не можна притягти до кримінальної відповідальності, якщо минуло 10 років від дня здійснення нею злочину, за який може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі строком понад 5 років. Таким чином, навіть якщо Кучмі буде винесено вирок за інкримінованою йому статтею, він буде звільнений від покарання у зв'язку зі строком давності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8486
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду