Рекламний відеоролик «Вчителька» до Євро-2012 обійшовся в 1,2 млн гривень

18 Квітня 2012
6133
18 Квітня 2012
12:32

Рекламний відеоролик «Вчителька» до Євро-2012 обійшовся в 1,2 млн гривень

6133
До того ж ролик зроблено з помилками
Рекламний відеоролик «Вчителька» до Євро-2012 обійшовся в 1,2 млн гривень

Вартість виготовлення рекламного відеоролика «Вчителька», який нещодавно вийшов в ефір українських телеканалів для реклами Євро-2012, склала понад 1,2 млн грн.  Про це повідомлялось у «Віснику державних закупівель», пише сайт «Наші гроші».

 

Як з'ясувалося, кліп «Вчителька» було зроблено з помилками. Під час озвучення слова «hotel» допущена помилка: вчителька робить наголос на першому складі, тоді як англійці - на другому.

 

«Англомовний телеглядач почує саме те, що вимовляється - а саме слово "whoretel", що означає не що інше як бордель», - зауважує «Обком».

 

Півхвилинний ролик зображує вчительку, яка заходить у клас і спершу називає англійською слова stadium (стадіон), street (вулиця), hotel (готель). На запитання учнів, як буде англійською слово «футбол», викладач відповідає: «A football», хоча в англійській мові артикль «а» перед видом спорту «футбол» не ставиться.

 

Виготовлення кліпу у вересні 2011 року було замовлено ТОВ «Фаст Форвард Пост Продакшн» у рамках серії «Ми чекаємо на Євро» з п'яти роликів «Будівельник», «Покоївка», «Вчителька», «Офіціанти» та «Фінальний». Вся серія коштувала 6,15 млн грн.

 

Засновниками ТОВ «Фаст Форвард Пост Продакшн», за інформацією видання, є композитор Єгор Олесов, музичний продюсер Євген Ступка (у минулому гендиректор телеканалу «MTV-Україна») та директор фірми Юрій Ставнічук.

 

Для порівняння «Наші гроші» наводять кліп Валерія Меладзе на пісню «Небеса», що коштував $150 тис, але на відміну від 30-секундної «Вчительки» кліп Меладзе триває понад 5 хвилин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6133
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4411 дн. тому
Бухгалтер, да я прекрасно это понимаю))) Выпустят ещё 10 роликов, и 9 миллионов - разошлись по карманам...
Бухгалтер
4412 дн. тому
Игорь, Вы подсчитали правильно, но наивно. В Украине законы математики не действуют. Вы еще попытайтесь объяснить почему гостиницы подорожали на 1300 процентов некоторые. Кстати, это сходные процессы с откатами в одни и те же карманы. У нас для координации этих процессов даже новую должность придумали - вице - премьер по инфраструктуре в законе. Он мог бы объяснить куда пошли остальные 1миллион 198 тысяч. Хотя и две штуки за такое многовато.
Игорь
4412 дн. тому
БРЕД! Ролик - дешёвка!!! Максимальная цена - 3-5 тысяч долларов (с учётом массовки и аренды оборудования и остальных дополнительных затрат). А вообще, если бы они объявили Всеукраинский конкурс на лучшее промо к ЕВРО 2012, с определёнными условиями (например то, что он должен быть снят на FULL HD камеру, со штатива), с определёнными временными рамками, и.т.д). И пообещать приз, скажем 1-3 тысячи гривен за лучший(е) ролик(и). Уверен, что многие люди, особенно работающие в таком направлении с удовольствием делали бы подобные ролики (даже просто из-за того, что твой ролик сможет увидеть вся Европа). В итоге на 5 роликов можно было бы потратить не 6,15 миллионов гривен, а 15 тысяч гривен...
зритель
4412 дн. тому
Позорище, а не ролик. Можно подумать, что украинцы настолько тупые, что не знают перевода слов "футбол", "отель" и что там еще было. Продюсеры совсем охренели? Кто на это вообще денег дал?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду