У Німеччині через порушення свободи слова та прав людини можуть бойкотувати Євро?

19 Квітня 2012
7515
19 Квітня 2012
10:49

У Німеччині через порушення свободи слова та прав людини можуть бойкотувати Євро?

7515
Активісти збирають підписи під зверненням до Платіні
У Німеччині через порушення свободи слова та прав людини можуть бойкотувати Євро?

Активісти в Німеччині збирають підписи під зверненням до президента УЄФА Мішеля Платіні, в якому закликають звернути увагу на порушення прав людини та свободи слова в Україні, яка приймає Євро-2012, та натиснути з цих питань на українську владу. Про це пише «Німецька хвиля».

 

Група активістів просить Платіні не заплющувати очі на те, що відбувається в Україні, а виступати в інтересах громадян України та всіх європейців. «У нас склалося враження, що українське керівництво спробує використати спортивну подію у цілях величезної піар-кампанії на свою користь, у той час як опоненти президента все ще у в'язниці, а незалежні мас-медіа не можуть працювати за міжнародними стандартами», - сказано у петиції до УЄФА.

 

Також видання припускає, що через порушення прав людини в Україні частина європейських політиків можуть бойкотувати Євро. Зокрема, голова правління дортмундської «Борусії» Ганс-Йоахим Вацке заявив нещодавно, що розмірковує над можливістю бойкотування Євро-2012. А німецький політик Віола фон Крамон (Союз 90/Зелені) підписала згадану петицію до української влади.

  

Газета Welt опитала низку німецьких політиків, які зазначили, що бойкот проблем не вирішить.  «Я - проти поспішних закликів до бойкотування таких подій як футбольний турнір та конкурс шлягерів, які у принципі мають мало спільного з політикою»,- зауважив в інтерв'ю газеті міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле. Більшість німецьких політиків, незалежно від партійної приналежності, як і пан Вестервелле, не підтримують бойкоту. Міністр внутрішніх справ Ганс-Петер Фридріх, заявив, що бачить у футбольному чемпіонаті Європи «шанс для демократії в Україні».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7515
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
4411 дн. тому
если куча орущих, дудящих и громящих все на своем пути и обсцікающих все вокруг и нарушающих общественній порядок болельщиков не приедут - не велика потеря, тем более, что за три недели мероприятия этот приезд абсолютно не вернет в бюджет украденные у граждан украины деньги, которые пошли на создание узкопрофильной инфраструктуры для коммерческих футбольных клубов. лучше бы вместо бесполезных стадионов медицинскую сферу в норму привели.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду