У Броварах поширили фальшивий номер опозиційної газети «Київщина – мала Батьківщина»

27 Березня 2012
8717
27 Березня 2012
19:22

У Броварах поширили фальшивий номер опозиційної газети «Київщина – мала Батьківщина»

8717
У Броварах поширили фальшивий номер опозиційної газети «Київщина – мала Батьківщина»

У Броварах розповсюджують фальшивий номер обласної опозиційної газети «Київщина - мала Батьківщина». Про це йдеться в повідомленні громадської організації «Громадський захист Київщини».

 

За словами представника ГО Павла Різаненка, підробну газету розповсюдили в суботу по поштових скриньках.

 

«На восьми шпальтах підробки, замаскованої під №7 газети за 2012 рік, містяться вихідні дані, ідентичні реальним. Невідомі зокрема оприлюднили фальшиве соціологічне опитування, начебто проведене ГО "Громадський захист Київщини", а також матеріали, які показують екс-мера Броварів Віктора Антоненка та блаженнійшого УГКЦ Любомира (Гузара) в негативному світлі», - повідомив пан Різаненко.

 

 

 

 


 

 

Головний редактор газети Леонід Харченко розповів, що 24 березня о 23-й йому зателефонував голова міської організації БЮТ Анатолій Кривонос і повідомив, що містом Бровари поширюється газета під назвою «Київщина - мала Батьківщина», де на першій сторінці розміщено статтю під назвою «Партійний вождь», а також фото Анатолія Кривоноса, де замість волосся було зображено гроші.

 

 

 

 


 

 

За словами Павла Різаненка, «Київщина - мала Батьківщина» є газетою, яка на своїх сторінках розповідає про порушення з боку центральної, обласної влади і критикує діяльність міського голови Броварів Ігоря Сапожка, керівників місцевої Партії регіонів Сергія Федоренка та Ігоря Трощенка. Громадська організація пов'язує появу фальшивки з наближенням парламентських виборів.

 

Наразі готуються звернення до міліції, а також заява до СБУ з приводу розпалювання міжконфесійної та міжнаціональної ворожнечі сфальшованим виданням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8717
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
4419 дн. тому
Ось більш розширений погляд на цю подію, кому цікаво. Крім місцевих опозиціонерів, броварська влада вирішили "замочити" ще й Любомира Гузара http://pravo-znaty.org.ua/razom-z-vesnoyu-v-brovari-priyshla-chornuha/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду