У Києві з’явилася фальшива газета «Час»

19 Травня 2008
16363
19 Травня 2008
13:27

У Києві з’явилася фальшива газета «Час»

16363
У Києві з’явилася фальшива газета «Час»

Біля станцій київського метрополітену масово роздається газета з логотипом газети «Час». Утім, називається вона «Раритетный ЧАС Кличко». На обкладинці газети – фото Віталія Кличка після бою, з підбитим оком.

 

Видання – російськомовне, у вихідних даних зазначено: надруковано ТОВ «Колхида», замовлення №312, наклад 200 000, головний редактор О. К. Дюжий, підписано до друку 15.05.2008.

 

Контент газети спрямований начебто від імені Блоку Кличка. Зокрема, у виданні фігурує меседж про те, що до передвиборної кампанії підготувалися тільки блоки Кличка та Катеринчука, які й створять більшість у Київраді. Водночас у газеті опубліковане інтерв’ю Віталія Кличка, де він «стверджує», що насправді не сподівається стати мером. Також розміщені інтерв’ю Лева Парцхаладзе (кандидат у депутати Київради від Блоку Кличка), який «заявляє», що ціни на житло зростатимуть, а хто не може платити – хай їде за межі Києва, та Дмитра Андрієвського (голова передвиборного штабу Віталія Кличка), який «каже», що блоком керує тільки він, а Віталій «прилежно учится».

 

Головний редактор газети «Час» та директор ТОВ «Видавництво Час» (видавець газети) Юрій Чекан надіслав на адресу «ТК» відкритий лист, у якому заявляє, що розповсюджене видання «Раритетный ЧАС Кличко» є фальшивкою. Наводимо текст листа повністю.

 

Шановні колеги!

 

Напередодні виборів київського міського голови та Київради окремі поличні сили не зупиняються ні перед чим у досягненні своєї мети. Ігноруючи вільну пресу, вони ставлять під удар чесне ім'я газети «Час».

 

У зв'язку з цим, ТОВ «Видавництво Час», як засновник громадсько-політичної газети «Час» (свідоцтво про реєстрацію КВ №9864 від 18.05.2005 р.) заявляє про свою непричетність до випуску листівки «Раритетний ЧАС Кличко», що сьогодні масово роздається у Києві.

 

Заявляємо, що матеріали, опубліковані у листівці «Раритетний ЧАС Кличко», не відповідають жодним нормам журналістської етики. Вважаємо їх чорним піаром і спробою дискредитації газети «Час».

 

Ми висловлюємо обурення тим, хто вдається до тиску та дискредитації незалежної преси, і закликаємо всіх колег по перу до солідарності та непоступливості у своїх принципах.

 

Директор ТОВ «Видавництво Час»

 

Ю.Чекан

 

Нагадаємо, що 7 травня кандидат у мери Києва Олександр Турчинов оголосив про випуск у Києві фальшивих «Вечірніх вістей», а шеф-редактор справжньої «ВВ» Ігор Ткаленко пообіцяв 5 тис. гривень винагороди за інформацію про організаторів випуску фальшивки.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду