«Вечірні вісті» заплатять 5 тисяч гривень за інформацію про організаторів випуску фальшивки

8 Травня 2008
12418
8 Травня 2008
13:35

«Вечірні вісті» заплатять 5 тисяч гривень за інформацію про організаторів випуску фальшивки

12418
«Вечірні вісті» заплатять 5 тисяч гривень за інформацію про організаторів випуску фальшивки
П’ять тисяч гривень винагороди заплатить газета «Вечірні вісті» за підтверджену інформацію про організаторів акції із випуском фальшивого числа газети. Про це «ТК» повідомив шеф-редактор видання Ігор Ткаленко. Також він сказав, що редакція вже звернулася до трьох райвідділів міліції міста Києва, які вже затримали кілька осіб, причетних до цієї афери із випуском псевдо-«ВВ». Пан Ткаленко сказав, що, на його думку, під підозру підпадають усі кандидати на посаду мера Києва, крім того, проти кого було спрямовано дифамацію. А також оцінив «інвестицію» у проект «фальшиві ВВ» приблизно в 500 тисяч гривень.
 
Що ж до шкоди, якої завдала репутації газети ця акція, то Ігор Ткаленко схильний радше вбачати в ній більше користі. «Звісно, нам дуже цікаво, хто ці інтелектуали, і ми докладатимемо максимум зусиль, щоби ця тема якомога довше не сходила зі шпальт інших медіа. Це для нас розкрутка, це для нас реклама, тому ми будемо використовувати усі можливі способи, щоби себе пропіарити за допомогою цього скандалу», - каже він.
 
Директор Інститут медіа права Тарас Шевченко у зв’язку з цими подіями пригадав справу 1999 року і пізніший розгляд у Європейському суді справи «Салов проти України». Нагадаємо, що справу проти адвоката Салова було порушено у зв’язку з розповсюдженням фальшивої газети «Голос України» з повідомленням про смерть Кучми (тоді – кандидата на посаду Президента). На думку Тараса Шевченка, у газети немає підстав звертатися до правоохоронних органів та суду, а єдиним виходом у даній ситуації є публічне якомога ширше розповсюдження інформації про фальсифікацію, яке має перешкодити дезінформуванню виборців.
 
Тим часом, як повідомляють «Українські новини», кандидат у мери Києва та перший віце-прем’єр України Олександр Турчинов заявив про затримання понад 20 причетних до поширення фальшивої газети.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду