Дії заступника Броварської РДА проти журналіста «Інтера» дорозслідує міліція

15 Листопада 2012
9107
15 Листопада 2012
17:16

Дії заступника Броварської РДА проти журналіста «Інтера» дорозслідує міліція

9107
Прокуратура скасувала відмову у порушенні справи щодо чиновника, який зіштовхнув журналіста «Інтера» зі сходів
Дії заступника Броварської РДА проти журналіста «Інтера» дорозслідує міліція

Броварська міжрайонна прокуратура скасувала постанову міліції про відмову у порушенні кримінальної справи щодо перешкоджання роботі журналіста телеканалу «Інтер» Роману Бочкалі з боку заступника голови Броварської районної державної адміністрації Миколи Миронця. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-секретар прокуратури Київської області Світлана Судак.

 

Нагадаємо, пан Миронець  у відповідь на прохання про коментар грубо зіштовхнув журналіста зі сходів.

 

За словами пані Судак, прокуратурі здалось, що перевірка цієї справи проведена не у повному обсязі: «Наразі не проведений увесь комплекс заходів, який остаточно зможе підтвердити чи спростувати наявність у діях посадової особи, на яку вказує Роман, ознак злочину передбаченою 171 статтею (перешкоджання професійній діяльності журналісті - ТК)».

 

Наразі прокуратура передала усі матеріали у  Броварський райвідділ міліції на дорозслідування.

 

«Для того, щоб з'ясувати яка кваліфікація злочину,  перевірку проводить міліція. Якщо підтверджується факт злочину передбачений 171 статтею, тоді розслідуванням кримінальної справи займається прокуратура. Але момент дослідчої перевірки, коли з'ясовується чи є там злочин за 171 статтею, належить до компетенції міліції», - зазначила Світлана Судак. У разі якщо міліція підтвердить факт злочину за 171 статтею,  тоді вона має порушити справу і у порядку підзвітності  скерувати її до прокуратури. Перевірка має бути проведена у десятиденний термін.

 

У коментарі «Детектор медіа» Роман Бочкала висловив сподівання, що кримінальна справа щодо перешкоджання законній журналістській діяльності.

 

 «Я подав заяву про злочин ще 24.10.12. Але за весь цей час до мене жодного разу ніхто з працівників прокуратури не звертався. І, наскільки мені відомо, ніякі слідчі дії не проводилися. Сьогодні з ранку я вже сам туди приїхав, але заступник Броварського міжрайпрокурора молодший радник юстиції Олег Бургела, який займається моєю заявою, навіть не хотів мене приймати, мотивуючи це тим, що в нього не приймальний день. Є всі ознаки складу злочину, - зазначив він, -  Є свідки, є відеозапис. Є формальні складові, яких часто не вистачає для порушення кримінальної справи за 171 ст. - я мав офіційне редакційне завдання, представився журналістом і повідомив на якому каналі працюю ще до початку інциденту. Але кримінальну справу не порушують».

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», 22 жовтня Микола Миронець зіштовхнув зі сходів Романа Бочкалу в приміщенні районної державної адміністрації. Журналіст знімав у Броварах матеріал про події в будинку культури «Прометей» 20 жовтня, коли представники місцевих чиновників перешкоджали роботі журналістів. Пан Бочкала намагався взяти коментар у осіб, які фігурують на відео, знятому місцевими журналістами на телефон 20 жовтня.

 

Відео інциденту було показано в сюжеті програми «Подробности» 22 жовтня.

 

 

 

 

 

 

 

 Фото - скріншоти відео програми «Подробности.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду