Генпрокуратура провела очну ставку Кучми з Мельниченком

4 Квітня 2011
8161
4 Квітня 2011
20:01

Генпрокуратура провела очну ставку Кучми з Мельниченком

8161
Генпрокуратура провела очну ставку Кучми з Мельниченком

4 квітня Генеральна прокуратура провела очну ставку екс-співробітника управління державної охорони майора Миколи Мельниченка і другого президента України Леоніда Кучми. Як повідомив журналістам сам Кучма, він відповідав на деякі запитання Мельниченка, пише «Українська правда».

 

«Я сьогодні ще раз переконався, що правда на моєму боці. А коментувати саму очну ставку між мною і Мельниченком не стану, бо я останнім часом пресу читаю і переконався, що чим менше говориш - тим краще для мене», - сказав він.

 

Відповідаючи на запитання, чи допомагав хтось Мельниченку, коли він записував розмови у кабінеті Кучми, екс-президент сказав: «Ви кожний день зустрічаєтеся з Мельниченком, в нього й спитайте. І для мене теж важливо було зрозуміти, хто кукловод. Всім зрозуміло, що він був. Але хто це - для мене теж це питання».

 

Також Леонід Кучма повідомив, що його новим адвокатом став Віктор Петруненко, який захищав екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка, який фігурує у справі щодо отруєння Віктора Ющенка.

 

За словами Миколи Мельниченка, очна ставка записувалася на відео. «Під час неї, я думаю, Леонід Кучма, дізнався дуже багато нового, в тому числі про своє оточення. Дуже багато цікавого, у тому числі, хто його накручував по справі Гонагадзе. Я думаю, коли він вийшов з кабінету, його серце йокнуло», - сказав він.

 

«Я свої свідчення підтвердив, яким саме чином я створював свої записи, коли це робив і чому. Сказав також до кого я звертався, щоб вони оприлюднили ці записи. Леонід Данилович усе це почув і набагато відповідей навіть подякував. Сказав: "Дякую за те, що були відвертими". Було багато інформації, яку він не знав і яку від нього приховувало оточення», - повідомив журналістам Мельниченко.

 

Він додав, що Кучмі «морально було дуже важко», а сама очна ставка проходила російською мовою, оскільки Кучма не розумів української.

 

Нагадаємо, 30 березня було перенесено очну ставку Леоніда Кучми та Миколи Мельниченка на наступний тиждень. Леоніду Кучмі таким чином було надано можливість знайти нового адвоката. Раніше адвокат Ігор Фомін був відсторонений Генпрокуратурою від захисту Кучми через те, що в 2003 році надавав юридичну допомогу Олексію Пукачу. У свою чергу Микола Мельниченко заявляв, що Кучма збирається шантажувати чинного президента Віктора Януковича й уникає очної ставки, щоб дочекатися повернення Януковича з-за кордону та зустрітися з президентом особисто.

 

21 березня Генпрокуратура порушила справу проти Леоніда Кучми щодо його причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Йому висунули звинувачення у перевищенні влади і службових повноважень (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року, карається позбавленням волі строком від 5 до 12 років). При цьому навіть якщо Кучмі буде винесено вирок, він буде звільнений від покарання у зв'язку зі строком давності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду