Майор Мельниченко подав до суду на ICTV

1 Серпня 2011
16188
1 Серпня 2011
16:32

Майор Мельниченко подав до суду на ICTV

16188
Майор Мельниченко подав до суду на ICTV

Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко подав до суду на телеканал ICTV через «однобоке» висвітлення справи Леоніда Кучми. Про це йдеться в коментарі адвоката пана Мельниченка Миколи Неділька щодо рішення Апеляційного суду від 29 липня про заборону знімати хід засідання.

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Мельниченко уточнив, що позов на телеканал був поданий ще 21 квітня до Шевченківського районного суду міста Києва, однак справу ще не почали розглядати. Співвідповідачем, окрім каналу, є й екс-голова СБУ Ігор Смішко.

 

За словами Миколи Мельниченка, предметом позову був сюжет з ексклюзивним інтерв'ю Ігоря Смішка програмі «Факти тижня з Оксаною Соколовою» 11 квітня.

 

У позові він просить суд визнати наклепом та недостовірною інформацію, поширену паном Смішком, «щодо співпраці громадянина Мельниченка Миколи Івановича зі спеціальними службами іноземних держав всупереч та на шкоду національним інтересам України, щодо розголошення ним державної таємниці та монтажу здійснених аудіозаписів розмов, що відбувалися в робочому кабінеті екс-президента України Кучми Леоніда Даниловича».

 

Також він просить зобов'язати канал надати ефірний час Ігорю Смішку для спростування цієї інформації.

 

«Стягнути з громадянина Смішко Ігоря Петровича на користь громадянина Мельниченка Миколи Івановича кошти в сумі 1000 (одна тисяча) гривень в якості компенсації за завдану йому моральну шкоду, 10000 (десять тисяч) гривень в якості витрат, понесених ним на послуги адвоката, та суму в розмірі 17 (сімнадцять) гривень за оплату державного мита за подання даного позову до суду і 75 (сімдесят п'ять) гривень в якості витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу по розгляду цього позову», - йдеться у позові пана Мельниченка.

 

За словами Миколи Мельниченка, перед тим, як подати позов він звертався до телеканалу з проханням надати можливість для висвітлення своєї позиції.

 

Також він зазначив, що незабаром має намір подати ще кілька позовів на матеріали каналу, подані без його точки зору.

 

ТК звернулась до прес-служби ICTV і чекає на коментар.

 

Нагадаємо, раніше пан Мельниченко просив генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа дати йому можливість висловитися на тему порушення кримінальної справи відносно Леоніда Кучми, у якій доказами проходять зроблені ним аудіозаписи розмов, що відбувалися в робочому кабінеті Кучми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду