detector.media
24.03.2012 16:10
СБУ: досудове слідство у справі Мельниченка припинено
до затримання і видачі екс-майора
Досудове слідство у справі екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка припинено. Про це  в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів глава Служби безпеки Ігор Калінін.
 
«У зв'язку з невстановленим місцем знаходження обвинуваченого на даний час досудове слідство у справі припинено, як це і передбачено КПК. Після затримання і видачі Мельниченко правоохоронними органами іноземних держав, де він може переховуватися, слідство буде відновлено», - сказав пан Калінін. За його словами, місцезнаходження Миколи Мельниченка не встановлено.
 
Відповідаючи на запитання щодо офіційної заяви Генпрокуратури щодо того, що пан Мельниченко перебуває в Ізраїлі, який не погоджується на його екстрадицію, Ігор Калінін зазначив:  «Справа в тому, що у Україні з Ізраїлем немає двосторонньої угоди про екстрадицію. Віза до Ізраїлю видається максимум на три місяці. З моменту, коли Мельниченко був оголошений в розшук, пройшло вже більше часу. Тому він міг виїхати з Ізраїлю в іншу країну, а потім знову повернутися».
 
Нагадаємо, у розшук пана Мельниченка було оголошено у вересні минулого року . Він звинувачується в розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання екс-майлору запобіжного заходу у вигляді арешту. 
 
Микола Мельниченко вже понад 10 років живе поза кордоном України у статусі політичного біженця

 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY