Мельниченка затримали в Неаполі

4 Серпня 2012
8984
4 Серпня 2012
12:38

Мельниченка затримали в Неаполі

8984
Екс-майор заявив про готовність пройти процедуру екстрадиції в Україну
Мельниченка затримали в Неаполі

Екс-майора Державної охорони України Миколу Мельниченка затримали в аеропорту Неаполя. Про це з посиланням на пана Мельниченка повідомляє LB.ua. Цю інформацію підтвердило українське консульство в Неаполі, заначає УНІАН.

 

Екс-майора було арештовано 3 серпня відразу по прибутті з Вашингтона за ордером, виданим українським Інтерполом. За словами самого Мельниченка, він заявив про готовність пройти процедуру екстрадиції в Україну. Зараз він перебуває в еміграційній в'язниці.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у розшук пана Мельниченка було оголошено у вересні минулого року . Він звинувачується в розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання екс-майлору запобіжного заходу у вигляді арешту. 

 

Микола Мельниченко понад 10 років мешкав поза кордоном України у статусі політичного біженця.

 

У грудні 2011 року Печерський районний суд Києва визнав законними постанови Генеральної прокуратури від 2001 року про порушення кримінальних справ проти пана Мельниченка за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів.

 

Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнані речовим доказом у справі про перевищення влади і службових повноважень другого президента України Леоніда Кучми.

 

Кримінальну справу щодо Леоніда Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). 

 

У березні 2012 року у справі екс-майора було припинено досудове слідство у зв'язку з невстановленим місцем перебування обвинуваченого. Тоді глава Служби безпеки України Ігор Калінін зазначив, що слідтво буде відновлено після затримання і видачі Миколи Мельниченка правоохоронними органами.

  

«Детектор медіа»  

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8984
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду