ТВі перейшов під контроль Березовського?

22 Березня 2012
6812
22 Березня 2012
17:17

ТВі перейшов під контроль Березовського?

6812
ТВі перейшов під контроль Березовського?

Український телеканал ТВі очікує чергове переформатування, зміна менеджменту і майже дворазове збільшення дотацій на підтримку діючих і запуск нових проектів. Про це повідомляє «Росбалт» з посиланням на джерело, близьке до телеканалу.

 

За його даними, наприкінці минулого - на початку нинішнього року під контроль Бориса Березовського остаточно перейшов кіпрський офшор Seragill Holdings Ltd, що є основним власником каналу ТВі (міноритарним власником є київське ТОВ «Міжнародна Медіа Компанія»). Дотепер пан Березовський, за даними «Росбалту», вважався лише одним з акціонерів.

 

Нагадаємо, ТВі заснували у 2008 році на паритетних засадах російські бізнесмени-емігранти Володимир Гусинський і Костянтин Кагаловський (колишній акціонер ЮКОСа). Але у 2009 між ними виник конфлікт. Формальною причиною для розбіжностей став продаж Гусинським телеканалові власного продукту за завищеною ціною.

 

«У той же час Гусинський виступив з низкою заяв на підтримку російської влади: в одному з інтерв'ю він похвалив політику Володимира Путіна і висловив бажання повернутися до Росії. Березовський відреагував на це критично, заявивши, що слова Гусинського "розв'язують руки Путіну для розправи над Ходорковським ". Саме тоді з'явилися відомості, що Березовський також володіє часткою телеканалу і підтримує Кагаловського», - пише видання.

 

У результаті конфлікту між акціонерами Володимир Гусинський був змушений залишити склад засновників в українському проекті. Тоді ж канал ТВі залишив головний редактор і ведучий Євген Кисельов. Він пояснив своє рішення тим, що один з акціонерів каналу ТВi здійснив сьогодні «силову спробу» тиску на канал, назвавши ім'я Костянтина Кагаловського.

 

Зрештою, за даними «Росбалту», ТВі перейшов до двох кіпрських компаній - Seragill Holdings Ltd та Aspida Ventures Ltd. Місце пана Гусинського в якості співвласника зайняв Борис Березовський. Водночас зараз триває декілька судових процесів у судах США і Великобританії, оскільки Володимир Гусинський намагається повернути вкладені інвестиції.

 

Генеральний директор ТВі Микола Княжицький заперечив інформацію про перехід каналу під контроль Бориса Березовського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6812
Читайте також
25.03.2012 10:00
Игорь Лосев
для «Детектор медіа»
12 658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду