Микола Княжицький: «Це було для мене повною несподіванкою»

5 Жовтня 2009
19470
5 Жовтня 2009
16:41

Микола Княжицький: «Це було для мене повною несподіванкою»

19470
Генеральний директор ТВі вважає, що за звільненням Кисельова стоять політичні впливи.
Микола Княжицький: «Це було для мене повною несподіванкою»

Як повідомляла ТК, ведучий Євген Кисельов залишив посаду головного редактора каналу ТВі та припинив роботу над власним проектом «Євген Кисельов. Нагорі». Учора в коментарі ТК пан Кисельов пов'язав це рішення з тиском на нього з боку одного з акціонерів, назвавши ім'я Костянтина Кагаловського.

 

Сьогодні пан Євген не захотів додати нічого нового, крім того, що вже висловив в ефірі ТВі та в коментарі ТК.

 

Нагадаємо, що раніше Євген Кисельов мав намір не залишати ТВі, а генеральний директор каналу Микола Княжицький навіть розглядав появу Кисельова на «Інтері» як промокампанію ТВі і не вбачав нічого крамольного в тому, що головний редактор одного телеканалу вестиме авторську програму на іншому.

 

За словами Миколи Княжицького, рішення Кисельова стало повною несподіванкою для нього і його колег. Проте, як встигла дізнатися ТК, не для всіх: уже в п'ятницю було скасовано зйомку промо за участі Кисельова.

 

Втім, крім звільнення Євгена Кисельова на ТВі багато інших змін: поява генерального продюсера Сергія Дем'янчука, підтверджений факт переговорів із Наталею Катеринчук, відкладення проекту з розширення інформаційного мовлення. Що означає одне – у полку топ-менеджерів ТВі прибуває, а власного продукту в ефірі поки що не більшає. За словами Миколи Княжицького, ідею запуску ще одного випуску новин о 18.00 відкладено принаймні до нового року. Про причини цього та інших рішень пан Княжицький розповів ТК.

 

- Пане Миколо, прокоментуйте, будь ласка, звільнення пана Кисельова...

- Формально звільнення немає. Але скажу так: його заява була для мене повною несподіванкою. В п'ятницю Євген Олексійович до мене дзвонив, ми поговорили, хто буде в гостях у програмі, він, щоправда, попросив оригінали дозволів на роботу, сказав, що йому треба це віддати на «Інтер», і ми спокійно попрощалися. Я його бачив вчора за дві години до ефіру, ми привіталися. Не було висловлено ніяких претензій, заперечень. А потім він виголосив свої слова в ефірі й пішов. Без жодних пояснень. Тому мені це складно коментувати. Єдине що: якби таке рішення було прийнято самостійно – знаючи Євгена Олексійовича як чесного, професійного і сміливого, я переконаний, що він би сказав мені в обличчя. Думаю, хтось міг на нього вплинути.

 

- А як ви думаєте, чий це міг бути вплив?

- Я думаю, треба дивитися на нашу редакційну політику і на редакційну політику «Інтера», і подумати, чи впливатимуть на неї люди, які безпосередньо керують «Інтером», чи якісь інші люди, які намагатимуться робити це, скажімо так, за межами країни.

 

- Дуже цікаве припущення. Скажіть, будь ласка, які зміни в інформаційному мовленні ТВі відбудуться у зв'язку з утратою каналом Євгена Олексійовича?

- Оскільки це було абсолютно неочікувано для нас, змін, безумовно, буде багато. Ми випустимо прес-реліз із приводу приходу нових людей, нових працівників.

 

- А чи буде аналітична підсумкова програма такого формату, як «Наверху»?

- Я думаю, програми такого самого формату не буде – це ж була авторська програма. Щось буде, але щось інше, виходячи з того, хто стане автором програми.

 

- Хто буде головним редактором?

- Я вчора побачив в ефірі те саме, що й ви. На сьогодні новинами як керував, так і продовжуватиме керувати Роман Скрипін.

 

- Ви ведете переговори з Наталкою Катеринчук щодо цієї посади?

- Поки що тривають переговори. Більше нічого сказати не можу.

 

- Наскільки я пам'ятаю, з сьогоднішнього дня мало бути розширено мовлення каналу ТВі?

- Десь тиждень тому ми прийняли рішення поки що не запускати розширеного мовлення. Оскільки ми будемо змінювати й концепцію, й наповнення, й маркетинг телеканалу, й навіть оформлення. Вже з нового року це буде зовсім інший телеканал. Єдине що: він принципово залишатиметься інтелектуальним. До Віталія Портнікова з Романом Скрипіним додадуться нові цікаві ведучі. Їхні імена я вам поки що не скажу.

 

- Тобто до нового року розширеного мовлення не буде?

- Думаю, що ні. Наразі ми набираємо велику сильну команду, будемо кардинально змінювати мовлення, трохи його омолоджувати...

 

- Ви відходите від концепції універсального каналу?

- Ні, це буде універсальний телеканал, але більш сучасний і більш європейський, орієнтований на чоловіків 35 років – тобто молодший за ICTV, старший за «Куй-ТБ». Коли я був у вас на чаті, мені ставили досить багато запитань стосовно того, що наш канал нагадує радянський. От тепер ми разом із Сергієм Дем'янчуком і будемо це змінювати – почнемо робити сучасний український європейський канал.

 

- Чи не означає все це, зокрема відхід від справ Кисельова, що в структурі власності каналу відбулися якісь зміни?

- Відхід Кисельова я взагалі не знаю, що означає, бо Кисельов про це мені нічого не казав.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19470
Теги:
Читайте також
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван
5317 дн. тому
За,какую копейку канал менять будем за Гусинского?Операторы на съемки не успевают,т. к. две должности занимают на одну степендию,а тут такие перемены!?
aaaaa
5317 дн. тому
"Канал принципово залишатиметься інтелектуальним" і присутність на каналі Катеринчук.... Не кореспондується якось))))
O
5317 дн. тому
Кисельов:"Сьогодні одна команда, завтра інша: хтось вписався, хтось ні, хтось прийшов, хтось пішов".«Велика політика»...за звільненням Кисельова стоять ... Канавін...Канавін...
а чого це маячня?
5317 дн. тому
"Привертаючи увагу до Кисельова, Інтер привертатиме її і до ТВі" (http://telekritika.ua/lyudi/2009-09-16/47976) - от тобі й промо
Влад
5317 дн. тому
"розглядав появу Кисельова на «Інтері» як промокампанію ТВі і не вбачав нічого крамольного в тому, що головний редактор одного телеканалу вестиме авторську програму на іншому." - що за маячня?
TV
5318 дн. тому
це ж як деградували "чоловіки 35 років", якщо вони дивляться таке... атас... Може Княжицький перекупить "Ранеток" і рейтинг його каналу у чоловіків ще підніметься.
***
5318 дн. тому
Микола Княжицький: «Це було для мене повною несподіванкою» - БРЕХНЯ!
DW
5318 дн. тому
А що вiн ще може сказати?)) Уяви собi яку пiсню вiн заспiвав би, якщо б на Iнтер запросили його)
Otar Dovzhenko
5318 дн. тому
" Думаю, хтось міг на нього вплинути. " - справді, оригінальний висновок, особливо після слів Кисельова про те, що він звільняється через тиск із боку Кагаловського :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду