Княжицький заперечує перехід ТВі під контроль Березовського

22 Березня 2012
7093
22 Березня 2012
17:41

Княжицький заперечує перехід ТВі під контроль Березовського

7093
Княжицький заперечує перехід ТВі під контроль Березовського

Генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький у коментарі «Детектор медіа» заперечив інформацію про те, що канал перейшов під контроль Бориса Березовського, оскільки той став контролювати кіпрський офшор Seragill Holdings Ltd, що є основним власником каналу ТВі.

 

«Березовський ніколи не був ані одним з кінцевих чи некінцевих власників, ані не є зараз. Ця інформація до правди не має жодного відношення - це чистої води провокація», - заявив пан Княжицький.

 

На його думку, ця провокація робиться з метою дискредитації каналу: «Влада зараз, за моєю інформацією, готує певний тиск на нас. І для того, щоб підготувати громадську думку, треба поставити якесь тавро. Можливо, в чиємусь хворому розумі Березовський - це верх зла, тому треба сказати, що він має до нас відношення. Але насправді в нас нічого не змінилося».

 

За словами Миколи Княжицького, кінцевим власником каналу є Костянтин Кагаловський. «Справді, один з офшорів, які вказані там (у публікації «Росбалту», який поширив інформацію про причетність Бориса Березовського, згадуються компанії Seragill Holdings Ltd та Aspida Ventures Ltd. - ТК) є власником ТВі - це є в реєстрі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (за даними реєстру, власниками ТВі є Seragill Holdings Ltd і київське ТОВ «Міжнародна Медіа Компанія». - ТК). Це не є жодним секретом, і ми ніколи не приховували, хто є нашим власником. Тим паче, що він (Кагаловський. - ТК) є власником тих офшорів і офіційно ними управляє, подає всі звіти».

 

Разом з тим Микола Княжицький підтвердив, що суд між Костянтином Кагаловським і його колишнім партнером по ТВі Володимиром Гусинським продовжується в США. «Коментувати перебіг суду і його деталі я не можу, оскільки там не був і не знаю. Знаю, що це суд між двома фізичними особами і на долю чи власність каналу він не вплине. Якби це якось стосувалося каналу, я б про це знав», - додав він.

 

Нагадаємо, інтернет-видання «Росбалт» з посиланням на джерело, близьке до телеканалу, повідомило, що наприкінці минулого - на початку нинішнього року під контроль Бориса Березовського остаточно перейшов кіпрський офшор Seragill Holdings Ltd, що є основним власником каналу ТВі. Дотепер пан Березовський, за даними «Росбалту», вважався лише одним з акціонерів. І нині український телеканал ТВі очікує чергове переформатування, зміна менеджменту і майже дворазове збільшення дотацій на підтримку діючих і запуск нових проектів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7093
Читайте також
25.03.2012 10:00
Игорь Лосев
для «Детектор медіа»
12 664
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
4436 дн. тому
Для сучасної влади Російської Федерації Березовський це втілення усіх підсвідомих страхів, подібно як колись був Троцький чи там Распутін. Тому сусідські можновладці увесь час лякають українців Березовським, достатньо згадати казки про спонсорування ним помаранчевої революції. Мені українцю це нагадує оповідки про бабая. Ну є якийсь там олігарх, і чим він згірше за Ахметова, чи не проти ночі згаданих, Хорошковського-Фірташа?!
Юрий
4436 дн. тому
Пофигу - лишь бы против этой власти, я так считаю!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду