Генпрокуратура поновила розслідування кримінальної справи проти Кучми

8 Грудня 2011
9417
8 Грудня 2011
10:19

Генпрокуратура поновила розслідування кримінальної справи проти Кучми

9417
Генпрокуратура поновила розслідування кримінальної справи проти Кучми

Генпрокуратура поновила розслідування кримінальної справи, порушеної проти екс-президента Леоніда Кучми за обвинуваченням в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляє УНІАН.

 

Про поновлення справи стало відомо 7 грудня на судовому засіданні Печерського районного суду Києва. Суд розглядає скаргу адвокатів Кучми на постанову про порушення проти нього кримінальної справи. Головуюча суддя Галина Супрун усно повідомила учасників процесу , що кримінальна справа була поновлена. «Дійсно була поновлена справа 21 листопада 2011 року. Тому є достатньо підстав для розгляду скарги», - зазначила вона.

 

Представник Генпрокуратури Дмитро Басов на запитання адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, чи дійсно було завершено досудове слідство, відповів ствердно, але потім додав, що, наскільки йому відомо, провадження було поновлено.

 

Надати документальне підтвердження поновлення провадження на численні прохання Теличенко і адвокатів екс-майора УДО Миколи Мельниченка Павла Сичова та Миколи Неділька ні представник прокуратури, ні суддя не змогли. Вони не мали таких підтверджень на руках.

 

Як повідомляє УНІАН, головуюча у судовому процесі суддя Супрун проігнорувала прохання адвокатів потерпілої сторони та свідка у справі (Миколи Мельниченка) пояснити, з яких підстав суд розпочав розгляд скарги. Вона зауважила, що не вбачає підстав відкласти розгляд скарги для того, щоб, як зазначила Валентина Теличенко, адвокати Кучми могли хоча б формально після поновлення провадження у справі відповідно до норм КПК подати нову скаргу.

 

Мирослава Гонгадзе вважає, що суддя Галина Супрун 7 грудня почала «черговий судовий спектакль з відмивання екс-президента Кучми», пише «Українська правда».

 

«Чашу мого терпіння переповнила чергова наруга над законом з боку чергової "її честі" судді Печерського районного суду Києва Галини Супрун, - йдеться в заяві Мирослави з приводу розгляду скарги захисників Леоніда Кучми на порушення проти нього кримінальної справи. - 7 грудня без надання відповідних доказів, порушуючи закон "іі честь" Супрун розпочала черговий судовий спектакль з відмивання екс-президента Кучми по справі його причетності до вбивства Георгія».

 

Наразі суддя продовжує ознайомлення учасників процесу з матеріалами справи Кучми, яка налічує 26 томів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду