Комітет захисту журналістів: закриття справи Кучми – це удар по свободі преси

15 Грудня 2011
9354
15 Грудня 2011
13:31

Комітет захисту журналістів: закриття справи Кучми – це удар по свободі преси

9354
Комітет захисту журналістів: закриття справи Кучми – це удар по свободі преси

Комітет захисту журналістів (CPJ) назвав «ударом по свободі преси» постанову суду про закриття кримінальної справи проти Леоніда Кучми за звинуваченням в причетності до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. Про це йдеться в заяві CPJ.

 

«Правосуддя не переможе, доки президент Кучма не притягнутий до відповідальності в суді за звинуваченням в замовленні вбивства Ґонґадзе, чого протягом 11 років чекають родина Ґонґадзе, народ України і міжнародна спільнота», - сказала координатор CPJ по Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 14 грудня Печерський районний суд Києва визнав незаконною і скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Також суд постановив, що плівки майора Миколи Мельниченка, які Генпрокуратура визнала речовим доказом, отримані незаконним шляхом і тому не можуть бути доказами у справі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9354
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду