Леонід Кучма сподівається, що Георгій Ґонґадзе живий

5 Березня 2009
8791
5 Березня 2009
17:38

Леонід Кучма сподівається, що Георгій Ґонґадзе живий

8791
Леонід Кучма сподівається, що Георгій Ґонґадзе живий
Колишній президент України Леонід Кучма сподівається, що журналіст Георгій Ґонґадзе досі живий. Про це він сказав сьогодні під час відеомосту Київ - Москва - Тбілісі - Єреван «Україна та СНД під час світової фінансової кризи», повідомляє УНІАН.
 
«Деякі кажуть, мені це більше подобається, може, він живий. Я знаю, що ті депутати Верховної Ради України, які їздили в Німеччину та здійснювали експертизу частинки тіла, знайденого в Київській області, то та експертиза не підтвердила, що це тіло Ґонґадзе. Є хоч одна зачіпка», - сказав пан Кучма.
 
Водночас він висловив упевненість у тому, що зникнення Ґонґадзе є політичною акцією. «Людину, якщо її вбили, убивають в одному місці, потім через день або через два ховають у іншому місці, але так, щоб його обов`язково знайшли», - сказав він.
 
Леонід Кучма зазначив, що Георгія .Ґонґадзе він не знав особисто й бачив його тільки один раз на прес-конференції. Він зазначив, що його можна підозрювати, що він щось не зробив для з`ясування всіх обставин справи, але Віктор Ющенко робив усе, щоб на цьому поставити крапку. Леонід Кучма наголосив, що в будь-якому разі в цій справі не все ще сказано, тому що досі не зрозуміло, хто за всім цим стоїть.
 
Як повідомлялося раніше, Георгій Ґонґадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства. У листопаді того ж року його обезголовлене тіло було знайдено в лісі поблизу населеного пункту Тараща Київської області. Незабаром після цього було оприлюднено записи, зроблені колишнім майором Управління державної охорони Миколою Мельниченком у кабінеті тодішнього Президента України Леоніда Кучми. На плівці голос, схожий на голос Леоніда Кучми, віддає розпорядження «розібратися з журналістом». Слідство, утім, не розглядає екс-президента фігурантом справи про вбивство.
 
2008 року троє колишніх працівників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у здійсненні вбивства журналіста та засуджені до 12 (Костенко і Попопвич і 13 років (Протасов) позбавлення волі. Ще один обвинувачений - колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач - перебуває в розшуку. Однак замовників убивства досі не встановлено. 23 лютого 2009 року Леонід Кучма був укотре допитаний слідчим Генеральної прокуратури України у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду