Кучма побував у Генпрокуратурі для свідчень у справі про вбивство Ґонґадзе

25 Лютого 2009
3843
25 Лютого 2009
12:19

Кучма побував у Генпрокуратурі для свідчень у справі про вбивство Ґонґадзе

3843
Кучма побував у Генпрокуратурі для свідчень у справі про вбивство Ґонґадзе
Генеральна прокуратура 23 лютого допитала колишнього президента (1994-2005) Леоніда Кучму у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе, повідомляє proUA з посиланням на «Українські новини».
 
Про це журналістам сказав заступник генерального прокурора Микола Голомша.
Він спростував інформацію про те, що під час допиту Кучмі стало погано, не повідомивши при цьому подробиць.
 
Голомша відзначив, що Кучма і раніше допитувався у цій справі.
 
Сам колишній президент так прокоментував своє бачення ситуації в інтерв’ю «Комсомольській правді в Україні»:
 
- Не зацікавлена у розкритті справи тільки одна людина - Мельниченко. Його господарі з ложечки годувати перестануть.
 
А якщо серйозно: ви ж розумієте, що все життя шкереберть пішло в Україні з цієї справи. Країна стала абсолютно іншою як усередині, так і в уявленні світу. Я навіть не буду говорити про ті величезні економічні втрати. Це була чудово зрежисована кампанія як ізсередини, так і ззовні.
 
Багатьом іззовні не подобалася та політика, яку тоді вела Україна. Але ми були зацікавлені в одному: щоб країна нормально розвивалася. І тому виходили в першу чергу з інтересів України. Це не означає, що ми не повинні зважати на інших. Так, необхідно було приймати стратегічні рішення і визначати зовнішньополітичні пріоритети. Але я глибоко переконаний, що деяким хотілося бачити в Україні не партнера, а васала. Таке бажання не минуло до сьогодні. Тепер ми тим паче стаємо васалом.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3843
Читайте також
10.08.2008 22:18
Ігор Бутко, для «Детектор медіа»
21 526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду