Парфьонов: За рік по моєму виступі в «Останкіно» в Росії нічого не змінилося

3 Грудня 2011
9857
3 Грудня 2011
17:19

Парфьонов: За рік по моєму виступі в «Останкіно» в Росії нічого не змінилося

9857
Парфьонов: За рік по моєму виступі в «Останкіно» в Росії нічого не змінилося

Під час політичного ток-шоу «Інтера» «Велика політика з Євгенієм Кисельовим»  Леонід Парфьонов розповів про наслідки і подробиці його виступу в телецентрі «Останкіно». Нагадаємо, 25 листопада 2010 року під час вручення премії імені Владислава Лістьєва тележурналіст розкритикував цензуру та самоцензуру в Росії.

 

Зокрема, він сказав: «Після справжніх і уявних гріхів 90-х у двохтисячному в два прийоми - спочатку заради викорінення медійних олігархів, а потім заради єдності лав у контртерористичної війні - відбулося одержавлення федеральної телеінформації. Журналістські теми, а з ними все життя, остаточно поділилися на прохідні по ТБ і непрохідні по ТБ. За кожним політично значущим ефіром вгадуються цілі і завдання влади, її настрій, ставлення, її друзі і недруги. Інституційно це і не інформація зовсім, а владний піар чи антипіар - чого варта ефірна артпідготовка зняття Лужкова - і, звичайно, самопіар влади». 

 

Нині, відповідаючи на запитання Євгенія Кисельова про те, що змінилося за цей рік, Леонід Парфьонов сказав: «Загалом не змінилося нічого. Влада, як і раніше, − "дорогий небіжчик", про якого або "добре, або нічого"... І, як каже мій друг Андрій Васильєв, "вони тобі не залишили шансу". Дають премію, кажуть, що вона така найголовніша... А вся церемонія в однієй особі полягає, все, вона зараз закінчиться. І ти ось маєш щось таке сказати, і зробити вигляд, що, там, наступ широкосмугового інтернету є головною проблемою сьогоднішнього телевізійного мовлення в Росії... Ну якось смішно».

 

Розповідаючи про те, що відбувалося в «Останкіно», коли після його промови камери вимкнули, тележурналіст відзначив: «Там нічого, ніякої дискусії не було. Були якісь коментарі людей, які якось дуже дивно і навіть смішно захищали Ернста (генеральний директор Першого каналу Костянтин Ернст. - ТК), який, як на мене, ніякого захисту не потребує...».

 

«Але Костянтин Львович не образився?», - уточнив Євгеній Кисельов. «Мені він, принаймні, не про ніякої образі не говорив. - відповів Парфьонов. - По-перше він дійсно не знав (про цю промову. - ТК), я не радився з ним, і ми з ним не бачилися до церемонії. А по-друге, як він висловився, "я нобелівських лекцій не правлю". На тому, почасти жартома, я йому дуже вдячний за таку тверду позицію, яка, розумію, очевидно нелегко йому далася».

 

З текстом промови Леоніда Парфьонова можна ознайомитися тут

 

«Детектор медіа»

Фото- www.radiosvoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9857
Читайте також
10.12.2010 13:00
Юрій Райхель, газета «День»
41 445
03.12.2010 13:18
Віталій Портников, «Радіо Свобода»
34 253
01.12.2010 12:43
Иван Засурский, «Частный корреспондент»
38 556
28.11.2010 14:40
Арина Бородина, «КоммерсантЪ»
34 519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду