detector.media
03.12.2011 17:19
Парфьонов: За рік по моєму виступі в «Останкіно» в Росії нічого не змінилося
Парфьонов: За рік по моєму виступі в «Останкіно» в Росії нічого не змінилося

Під час політичного ток-шоу «Інтера» «Велика політика з Євгенієм Кисельовим»  Леонід Парфьонов розповів про наслідки і подробиці його виступу в телецентрі «Останкіно». Нагадаємо, 25 листопада 2010 року під час вручення премії імені Владислава Лістьєва тележурналіст розкритикував цензуру та самоцензуру в Росії.

 

Зокрема, він сказав: «Після справжніх і уявних гріхів 90-х у двохтисячному в два прийоми - спочатку заради викорінення медійних олігархів, а потім заради єдності лав у контртерористичної війні - відбулося одержавлення федеральної телеінформації. Журналістські теми, а з ними все життя, остаточно поділилися на прохідні по ТБ і непрохідні по ТБ. За кожним політично значущим ефіром вгадуються цілі і завдання влади, її настрій, ставлення, її друзі і недруги. Інституційно це і не інформація зовсім, а владний піар чи антипіар - чого варта ефірна артпідготовка зняття Лужкова - і, звичайно, самопіар влади». 

 

Нині, відповідаючи на запитання Євгенія Кисельова про те, що змінилося за цей рік, Леонід Парфьонов сказав: «Загалом не змінилося нічого. Влада, як і раніше, − "дорогий небіжчик", про якого або "добре, або нічого"... І, як каже мій друг Андрій Васильєв, "вони тобі не залишили шансу". Дають премію, кажуть, що вона така найголовніша... А вся церемонія в однієй особі полягає, все, вона зараз закінчиться. І ти ось маєш щось таке сказати, і зробити вигляд, що, там, наступ широкосмугового інтернету є головною проблемою сьогоднішнього телевізійного мовлення в Росії... Ну якось смішно».

 

Розповідаючи про те, що відбувалося в «Останкіно», коли після його промови камери вимкнули, тележурналіст відзначив: «Там нічого, ніякої дискусії не було. Були якісь коментарі людей, які якось дуже дивно і навіть смішно захищали Ернста (генеральний директор Першого каналу Костянтин Ернст. - ТК), який, як на мене, ніякого захисту не потребує...».

 

«Але Костянтин Львович не образився?», - уточнив Євгеній Кисельов. «Мені він, принаймні, не про ніякої образі не говорив. - відповів Парфьонов. - По-перше він дійсно не знав (про цю промову. - ТК), я не радився з ним, і ми з ним не бачилися до церемонії. А по-друге, як він висловився, "я нобелівських лекцій не правлю". На тому, почасти жартома, я йому дуже вдячний за таку тверду позицію, яка, розумію, очевидно нелегко йому далася».

 

З текстом промови Леоніда Парфьонова можна ознайомитися тут

 

«Детектор медіа»

Фото- www.radiosvoboda.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY