Парламент відхилив обидва законопроекти щодо запобігання рекламі проституції

21 Вересня 2011
13492
21 Вересня 2011
18:44

Парламент відхилив обидва законопроекти щодо запобігання рекламі проституції

13492
Парламент відхилив обидва законопроекти щодо запобігання рекламі проституції

21 вересня народні депутати не підтримали законопроекти «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"» щодо запобігання рекламі проституції №№ 2049 і 2049-1.

 

Автор законопроекту № 2049-1 щодо запобігання рекламі послуг сексуального характеру народний депутат Геннадій Москаль запропонував зняти з розгляду його законопроект, оскільки той був внесений ще в 2008 році і, на його думку, зараз потребує істотного доопрацювання. Цей документ отримав негативну оцінку Науково-експертного управління Верховної ради та профільного Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Автор другого законопроекту № 2049 щодо запобігання рекламі проституції Віктор Уколов запропонував відправити його проект, розроблений теж у 2008 році, на доопрацювання. Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко повідомив депутатів про аналогічну пропозицію комітету.

 

«Ми поділяємо їхнє бажання вирішувати проблему, яка з проституцією у нас є, - сказав пан Шевченко. - Авторам (Володимир Бондаренко, Віктор Уколов, Іван Вернидубов і Володимир Стретович. - ТК), можливо, треба пошукати більш ефективні методи боротьби. Якщо ви почитаєте текст законопроекту, там пропонується, наприклад, заборонити використовувати в рекламі і в оголошеннях такі слова, як "джакузі", "масаж". Ну ми повинні розуміти, що джакузі - це не обов'язково те, про що ми можемо подумати, а це може бути і просто звичайна сантехніка для житла».

 

У результаті кількох голосувань обидва законопроекти не набрали необхідної кількості голосів і були відхилені.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду