У Закон «Про рекламу» пропонують внести зміни для запобігання реклами проституції

13 Лютого 2008
26368
13 Лютого 2008
11:46

У Закон «Про рекламу» пропонують внести зміни для запобігання реклами проституції

26368
У Закон «Про рекламу» пропонують внести зміни для запобігання реклами проституції

Дванадцятого лютого 2008 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону України « Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (законопроект № 2049, н.д. Володимир Бондаренко, фракція БЮТ, н.д. Володимир Стретович, фракція «НУНС», н.д. Іван Вернидубов, фракція Партії регіонів н.д. Віктор Уколов, фракція БЮТ; щодо запобігання реклами проституції). Про це повідомляє Інститут Медіа Права.

 

Необхідність ухвалення законопроекту, на думку авторів, полягає в тому, що сьогодні ЗМІ допускається розміщення оголошень, у яких фактично пропонуються послуги повій, при тому що така діяльність є поза законом, а визначити рекламодавця таких послуг, як правило, неможливо.

 

Законопроект пропонує доповнити закон про рекламу визначенням анонімної реклами та анонімного рекламодавця, а також заборонити використання такої реклами у ЗМІ. Також уперше пропонується в законі про рекламу закріпити положення щодо реклами в інтернеті: «Забороняється виробництво або розповсюдження всіх рекламних оголошень в мережі Інтернет які не містять інформацію про особу рекламодавця»; та про те, що відповідальність несуть «власники WEB-ресурсів в мережі Інтернет, винні: у неприйнятті заходів, спрямованих на припинення розміщення анонімної, недобросовісної або прихованої реклами на WEB-ресурсах, які їм належать, якщо їх було проінформовано про таке розміщення».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду