Депутати хочуть побороти рекламу проституції шляхом обмеження вживання слова «джакузі»

14 Квітня 2008
4317
14 Квітня 2008
15:00

Депутати хочуть побороти рекламу проституції шляхом обмеження вживання слова «джакузі»

4317
Депутати хочуть побороти рекламу проституції шляхом обмеження вживання слова «джакузі»
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 16 квітня 2008 року планує розглянути черговий законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо запобігання реклами проституції) (№2049 від 12  лютого 2008 року), внесений народними депутатами України України Володимиром Бондаренком та Віктором Уколовим (фракція БЮТ), Іваном Вернидубовим (фракція Партії регіонів) та Володимиром Стретовичем (фракція «НУ-НС»).  
 
Автори законопроекту виступають за заборону розміщення у засобах масової інформації оголошень, у яких фактично пропонують послуги повій. Вони пропонують ідентифікацію рекламодавців шляхом заборони анонімної реклами; недопущення подання підприємницької реклами, замаскованої під оголошення фізичної особи; зменшення кількості рекламних оголошень, які приховують у собі рекламу проституції.
 
Наприклад, пропонується ст.8 доповнити частиною 8 у такій редакції: «Будь-яке оголошення в мережі Інтернет, в якому мова іде про види діяльності, що зазначені у ч. 4 ст. 2 цього Закону, повинно містити інформацію про особу рекламодавця». А власне ч. 4 ст. 2 виглядає в проекті так:
 
 «Дія цього Закону поширюється на розміщене особою у засобах масової інформації будь-яке рекламне або не рекламне оголошення, якщо це оголошення:
має відношення до роботодавців, шукачів роботи (потенційних працівників) або вакансії, що пов’язанні з:
    а) танцями;
    б)  офіціантами;
    в)  працевлаштуванням за кордоном;
    г)  шлюбними знайомствами;
    г) модельним бізнесом;
    д)  еротичною фото та відео зйомкою;    
    е) масажем;       
    є) одноразовою, нічною або високооплачуваною роботою без зазначення фаху робітника;  або
    2) має в тексті оголошення слова «ескорт-сервіс», «хостесс», «консумація», «сауна» або «джакузі» у різних відмінках». 
 
Незважаючи на те, що нещодавно був прийнятий Закон «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу», у парламенті вже зареєстровано 11 законопроектів, що пропонують удосконалити рекламне законодавство. Приміром, проект № 1014 щодо переривання трансляції кіно- і телефільмів рекламою та заборони рекламування тютюнових виробів та алкогольних напоїв, внесений народним депутатом Нестором Шуфричем, чи проект № 2161 щодо розміщення зовнішньої реклами вздовж автомобільних доріг і вулиць, внесений народним депутатом Андрієм Шкілем.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду