detector.media
21.09.2011 18:44
Парламент відхилив обидва законопроекти щодо запобігання рекламі проституції

21 вересня народні депутати не підтримали законопроекти «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"» щодо запобігання рекламі проституції №№ 2049 і 2049-1.

 

Автор законопроекту № 2049-1 щодо запобігання рекламі послуг сексуального характеру народний депутат Геннадій Москаль запропонував зняти з розгляду його законопроект, оскільки той був внесений ще в 2008 році і, на його думку, зараз потребує істотного доопрацювання. Цей документ отримав негативну оцінку Науково-експертного управління Верховної ради та профільного Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Автор другого законопроекту № 2049 щодо запобігання рекламі проституції Віктор Уколов запропонував відправити його проект, розроблений теж у 2008 році, на доопрацювання. Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко повідомив депутатів про аналогічну пропозицію комітету.

 

«Ми поділяємо їхнє бажання вирішувати проблему, яка з проституцією у нас є, - сказав пан Шевченко. - Авторам (Володимир Бондаренко, Віктор Уколов, Іван Вернидубов і Володимир Стретович. - ТК), можливо, треба пошукати більш ефективні методи боротьби. Якщо ви почитаєте текст законопроекту, там пропонується, наприклад, заборонити використовувати в рекламі і в оголошеннях такі слова, як "джакузі", "масаж". Ну ми повинні розуміти, що джакузі - це не обов'язково те, про що ми можемо подумати, а це може бути і просто звичайна сантехніка для житла».

 

У результаті кількох голосувань обидва законопроекти не набрали необхідної кількості голосів і були відхилені.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY