Геннадій Москаль зареєстрував законопроект про запобігання рекламі сексуальних послуг

15 Травня 2008
8839
15 Травня 2008
12:43

Геннадій Москаль зареєстрував законопроект про запобігання рекламі сексуальних послуг

8839
Геннадій Москаль зареєстрував законопроект про запобігання рекламі сексуальних послуг

13 травня 2008 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання розповсюдженню інформації, реклами послуг сексуального та іншого протиправного характеру» №2049-1, автором якого є народний депутат Геннадій Москаль (фракція НУНС).

 
Законопроект передбачає можливість ідентифікації особи рекламодавця та зменшення кількості прихованої реклами та реклами товарів та послуг, обіг чи надання яких заборонено чинним законодавством нашої держави. Геннадій Москаль наполягає на посиленні правозастосовних заходів, аби на національному рівні забезпечити ефективність виявлення злочинів у сфері суспільної моралі, зокрема звідництва та сутенерства, а також своєчасного притягнення винних до відповідальності. На його думку, такий закон просто необхідно прийняти до проведення «Євро-2012».
 
Проектом пропонується внести зміни до Закону України «Про рекламу» та Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими зобов’язати рекламодавців надавати інформацію стосовно своєї особи, а виробників та розповсюджувачів не виробляти та не розповсюджувати приховану рекламу, а також рекламу товарів і послуг, обіг чи надання яких заборонено законом.
 
Головне науково-експертне управління Верховної Ради, загалом погоджуючись із актуальністю порушених автором законопроекту питань, висловлює щодо нього низку зауважень та пропозицій і вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно направити на доопрацювання.
 
Нагадаємо, що у лютому було зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо запобігання реклами проституції)» (№2049 від 12 лютого 2008 року), внесений народними депутатами України Володимиром Бондаренком та Віктором Уколовим (фракція БЮТ), Іваном Вернидубовим (фракція Партії регіонів) та Володимиром Стретовичем (фракція НУНС).
 
Обидва законопроекти має розглядати профільний Комітет із питань свободи слова та інформації.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8839
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду