«Відео Інтернешнл» подала проти «1+1» позов на $25,5 млн

28 Липня 2011
23985
28 Липня 2011
12:40

«Відео Інтернешнл» подала проти «1+1» позов на $25,5 млн

23985
Програвши в Лондоні, рекламна група подала позов до українського суду
«Відео Інтернешнл» подала проти «1+1» позов на $25,5 млн

Російська група «Відео Інтернешнл» 13 липня подала позов до Господарського суду міста Києва на телеканал «1+1» за дострокове розірвання у 2008 році договору про продаж реклами на каналі. Про це пише газета «Коммерсантъ» з посиланням на квартальний звіт колишнього власника «1+1» - корпорації Central Media Enterprises (СМЕ) - на сайті NASDAQ.

 

«Відео Інтернешнл» вимагає виплати компенсації в розмірі 201 млн грн - близько $25,5 млн, що вдвічі менше суми, якої рекламна група добивалася від «1+1» в лондонському суді два роки тому. Вимоги «Відео Інтернешнл» стосуються «порушень договору з розміщення реклами та погодженням маркетингових послуг».

 

На каналі «1 +1» підтвердили факт пред'явлення каналу позову, але розкрити подробиці відмовилися. «Справу вестиме наша юридична служба, деталі оголосимо після рішення суду», - повідомила піар-директор групи каналів «1+1» Анастасія Жук.

 

Представник «Відео Інтернешнл» Єлизавета Свиридова відмовилася коментувати газеті це питання.

 

Нагадаємо, що у 2009 році російська група вже висувала претензії щодо порушення договору. Тоді вона подала позов до Лондонського міжнародного третейського суду на суму $58,5 млн у зв'язку з достроковим розірванням телеканалом ексклюзивного контракту з «Відео Інтернешнл» на продаж реклами. Договір був укладений наприкінці 2006 року і повинен був діяти з січня 2007 по грудень 2011 року, але в грудні 2008-го корпорація СМЕ оголосила, що продаватиме рекламу самостійно.

 

Лондонський суд відмовив «Відео Інтернешнл» в задоволенні вимог, але залишив за нею право подати ще один позов у випадку встановлення права на додаткову компенсацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23985
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду