Журналісти пікетували посольство Грузії (+ФОТО)

19 Липня 2011
20096
19 Липня 2011
13:21

Журналісти пікетували посольство Грузії (+ФОТО)

20096
Журналісти пікетували посольство Грузії (+ФОТО)

19 липня семеро журналістів пікетували консульський відділ посольства Грузії в Києві. Пікет був ініційований Київською незалежною медіа-профспілкою, бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та незалежними громадськими активістами. Крім того, під стінами посольства перебувало близько 30-ти фото- і телекореспондентів.

 

Заявлена мета пікету - підтримка грузинських фотокореспондентів, яких тамтешня влада звинуватила в шпигунстві на користь Росії і які визнали свою провину. Українські журналісти мовчки стояли на ґанку, тримаючи в руках імпровізовані таблички з написами на кшталт «I am agent of CIA», «Я агент ФСБ» тощо.

 

 


 

 

«З одного боку грузинів шкода як колег. Адже я передивився відео зізнання в шпигунстві, і я уявляю, що треба з людиною зробити, щоб вона таку туфту оприлюднила в ефір, - каже керівник бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгор Соболєв. - А з іншого боку трохи лячно. Якщо Грузія вважається взірцем успішної демократії на наших просторах, почне таке робити - то це розв'язує руки всім - Москві, Мінську, Києву. Ці режими тепер можуть реально арештувати будь-якого журналіста-розслідувальника».

 

 


 

 

Також пікетувальники висловили обурення стосовно вчорашнього побиття журналіста «Коментарів» комендантом грузинського посольства. Зокрема, журналіст сайту «Обозреватель» Олександр Чаленко стукав у всі двері, викликаючи нападника на двобій.

 

«У мене нормальне людське бажання набити морду негіднику, який учора побив українського журналіста. Вдумайтеся, в європейському місті б'ють людину тільки за те, що вона виконує свої обов'язки. Я просто дар мови втратив, коли переглянув учора відео побиття на "Детектор медіа"», - заявив пан Чаленко.

 

 


 

 

Відеорепортаж із місця подій дивіться незабаром на «Відеотеці».

 

 


 

 


 

 

«Детектор медіа»

 

Фото Богдана Кутєпова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20096
Читайте також
23.07.2011 17:32
Юрій Луканов
«День»
27 863
14.07.2011 15:24
Вікторія Сюмар
для «Детектор медіа»
26 739
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мирон
4635 дн. тому
Пан Чаленко - це той, що нещодавно у своєму блозі поливав брудом канал ТВі і особисто Княжицького? Я б йому й руки не подав. Мабуть, він зібрав усіх кремлівських шпигунів у Києві на цю провокацію?
Обурений читач
4635 дн. тому
Пікетування консульського відділу грузинського посольства - це провокація, влаштована аґентами ФСБ в Україні. Те, що московські аґенти впливу є і серед журналістів, і серед влади, доводити нікому не треба. Московські шпигуни в Грузії вже зізналися. Докази шпигунства були представлені публіці. Створювати їм моральну підтримку - значить, заохочувати діяльність таких самих шпигунів, залишених КҐБ в усіх колишніх республіках СРСР. Інцидент з побиттям журналістів та розгоном "кровосісів" давно вичерпано. Посол публічно приніс свої вибачення. Хулігана було негайно звільнено з роботи. Далі вже справа міліції - затримувати, судити, садити... Ясно, що такий фінал не влаштовує Росію. Українські журналісти, з ким ви?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду