Грузинським фоторепортерам офіційно висунуто обвинувачення (оновлено)

9 Липня 2011
5166
9 Липня 2011
11:57

Грузинським фоторепортерам офіційно висунуто обвинувачення (оновлено)

5166
Грузинським фоторепортерам офіційно висунуто обвинувачення (оновлено)

9 липня грузинським фоторепортерам Георгію Абдаладзе, Зурабу Курцикідзе та Іраклію Геденідзе було офіційно висунуто обвинувачення за статтею 314 Кримінального кодексу Грузії у шпіонажі. Про це повідомляє видання Interpressnews

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Георгій Абдаладзе працює за контрактом із МЗС Грузії, Зураб Курцикідзе представляє європейське фотоагентство EPA у Грузії, а Іраклій Геденідзе - фотограф прес-служби адміністрації президента.

 

Дружину Іраклія Натію Геденідзе, яку також було затримано 7 липня, звільнено, і зараз вона вдома.

 

За інформацією видання, обвинувачені, за словами адвокатів Рамаза Чінчаладзе та Милаіла Гогадзе, винними себе не визнають. За словами Михайла Гогадзе, адвоката Георгія Абдаладзе, його підзахисний продовжує голодування на знак протесту.

 

Також адвокати зазначили, що допити їхніх довірителів не проводилися, було лише висунуто обвинувачення. Сьогодні, 9 липня, має розпочатися засідання у Тбіліському суді щодо цієї справи.

 

Справу затриманих фоторепортерів позначено грифом «таємно». У випадку, якщо обвинувачених буде визнано винними за цією статтею, їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення свободи.

 

Нагадаємо, 7 липня контррозвідка МВС країни затримала чотирьох фоторепортерів. Прес-спікер президента Грузії Манана Манджгаладзе заявила, що затримання фотокореспондентів ніяк не пов'язане з їхньою професійною діяльністю. Прес-секретар Михайла Саакашвілі вважає обурливими і недоречними спроби пов'язати затримання фотографів із питаннями свободи ЗМІ.

 

За інформацією Бі-бі-сі, Тбіліський міський суд прийняв рішення про двомісячне ув'язнення фоторепортерів. Також на брифінгу в суботу, 9 липня, представник МВС Грузії оголосив, що затримані фоторепортери були пов'язані з російськими спецслужбами і передавали їм секретну інформацію. Зокрема, як кажуть у міліції, фотокореспондент Європейського прес-агентства (ЕПА) Зураб Курцікідзе був пов'язаний із Головним розвідувальним управлінням міністерства оборони Росії. Як повідомляє Бі-бі-сі, грузинське МВС поширило також відеоматеріали, які було названо показами зізнання особистого фотографа президента Саакашвілі Іраклія Геденідзе. На записі він повідомляє, що передавав своєму колезі Курцікідзе за грошову винагороду інформацію, яка не стосується його професійної діяльності у президентській адміністрації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5166
Теги:
Читайте також
14.07.2011 15:24
Вікторія Сюмар
для «Детектор медіа»
26 756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду