Вчитися в посла Грузії

23 Липня 2011
27871
23 Липня 2011
17:32

Вчитися в посла Грузії

27871
Вчитися в посла Грузії

Cтавлення до журналістів нашим високопосадовцям треба повчитися у посла Грузії в Україні Григола Катамадзе. Він миттєво зреагував на інформацію про те, що співробітник грузинського посольства розганяв мирну акцію протесту проти затримання журналістів у Грузії й побив українського журналіста, який цю акцію висвітлював. Незважаючи на перебування у відпустці, Григол Катамадзе заявив, що співробітник посольства, який скоїв правопорушення, буде негайно звільнений.

 

«Я вже три дні відсутній в Києві, перебуваю у довгостроковій відпустці, і мені дуже прикро, що співробітник посольства, який працює за контрактом, він не дипломат, перевищив свої повноваження», - сказав Катамадзе.

 

За його словами, за 17 років існування Посольства Грузії в Україні були різні складні ситуації, але жодного разу не було навіть «маленького непорозуміння між посольством і журналістами».

 

Пан посол не лише зробив таку заяву, а ще й вибачився перед журналістами. «Мені дуже прикро, і я хочу сказати як посол і як грузин, хочу попросити вибачення у ваших колег, у журналістів, перед якими наш співробітник повів себе неадекватно», - наголосив Катамадзе.

 

А ви можете собі уявити, щоб Віктор Янукович або Микола Азаров вибачалися перед журналістами? Я в це мало вірю, бо в їхній системі цінностей вибачення - це ознака слабкості. Проте підстави для вибачень є. Згадаймо лише випадки, коли охорона Президента поклала обличчям у траву репортера телеканалу СТБ Сергія Андрушка, а Миколи Азарова - зламала апаратуру групі «5 каналу». Можна пригадати ряд аналогічних випадків, коли охоронці інших політиків або міліція поводилася з журналістами неадекватно. Треба нагадати, що й Віктор Ющенко свого часу хворобливо зреагував на статті про розкішний спосіб життя його сина Андрія. Він образив журналіста під час прес-кофенерції. Але потім зателефонував до редакції й мав із журналістом примирливу бесіду.

 

Причини такого ставлення заховані у світосприйнятті нинішніх можновладців. Вони вважають журналістів обслугою своїх інтересів. Працівники ЗМІ, які ставлять незручні запитання, викликають у них роздратування й звинувачення в заангажованості. Високопосадовці глибоко переконані, що з власної ініціативи журналіст не може їх критикувати, а лише за вказівкою зацікавлених осіб.

 

На останній прес-конференції Віктор Янукович поділив журналістів на «своїх» і «чужих», на тих, кого він хоче бачити, і тих, кого бачити не хоче. Якби він, маючи такі уявлення, жив у Грузії, то, мабуть, навряд чи ця держава призначила би Януковича своїм послом в Україні. Та й взагалі не взяла б на державну службу.

 

«День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27871
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
alessa
4661 дн. тому
2 удячний читач. Ну? И к чему это? Типа остр? Я вам за рыбу, вы мне за гроши. О том я и глаголю, милейшие - не только я, но и сам пан "удячний читач" перейдет скоро на yellow pages. Вся страна это пойло жрать будет. Уже жрет. Думаете инет панацея? Для 8% сознательного населения. :))) Остальным - душка Зеленцкий. У наших недалеких бандюг очень умная и компетентная крыша. В малоросье уже иное информационное поле уважаемые. Или кто не заметил?
удячний читач
4661 дн. тому
аlessa, навіщо ти так напружуєшся, читаєш Телекритику? Читай краще жовту пресу України (http://yellowpress.ws/). Там якраз пишуть про те, що тобі подобається. І цілком безпечно - нічим не зачереватієш :-)
alessa
4662 дн. тому
Пишите вон, про анилорака мля. Здоровей будете :))))))))))))))))))))))
alessa
4662 дн. тому
Какие уж тут коменты... Сявота нах. Крестный папец на троне. Скоро вы дурню всякую писать прекратите. А мы комментировать. Чревато.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду