detector.media
19.07.2011 13:21
Журналісти пікетували посольство Грузії (+ФОТО)

19 липня семеро журналістів пікетували консульський відділ посольства Грузії в Києві. Пікет був ініційований Київською незалежною медіа-профспілкою, бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та незалежними громадськими активістами. Крім того, під стінами посольства перебувало близько 30-ти фото- і телекореспондентів.

 

Заявлена мета пікету - підтримка грузинських фотокореспондентів, яких тамтешня влада звинуватила в шпигунстві на користь Росії і які визнали свою провину. Українські журналісти мовчки стояли на ґанку, тримаючи в руках імпровізовані таблички з написами на кшталт «I am agent of CIA», «Я агент ФСБ» тощо.

 

 


 

 

«З одного боку грузинів шкода як колег. Адже я передивився відео зізнання в шпигунстві, і я уявляю, що треба з людиною зробити, щоб вона таку туфту оприлюднила в ефір, - каже керівник бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгор Соболєв. - А з іншого боку трохи лячно. Якщо Грузія вважається взірцем успішної демократії на наших просторах, почне таке робити - то це розв'язує руки всім - Москві, Мінську, Києву. Ці режими тепер можуть реально арештувати будь-якого журналіста-розслідувальника».

 

 


 

 

Також пікетувальники висловили обурення стосовно вчорашнього побиття журналіста «Коментарів» комендантом грузинського посольства. Зокрема, журналіст сайту «Обозреватель» Олександр Чаленко стукав у всі двері, викликаючи нападника на двобій.

 

«У мене нормальне людське бажання набити морду негіднику, який учора побив українського журналіста. Вдумайтеся, в європейському місті б'ють людину тільки за те, що вона виконує свої обов'язки. Я просто дар мови втратив, коли переглянув учора відео побиття на "Детектор медіа"», - заявив пан Чаленко.

 

 


 

 

Відеорепортаж із місця подій дивіться незабаром на «Відеотеці».

 

 


 

 


 

 

«Детектор медіа»

 

Фото Богдана Кутєпова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY