«Стоп цензурі!» закликає грузинську владу до прозорого розслідування справи фотокореспондентів

12 Липня 2011
18273

«Стоп цензурі!» закликає грузинську владу до прозорого розслідування справи фотокореспондентів

18273
«Стоп цензурі!» закликає грузинську владу до прозорого розслідування справи фотокореспондентів

Громадський рух «Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння фактом арешту провідних грузинських фотографів за звинуваченням у шпигунстві.

 

Нагадаємо, що відомі грузинські фотокореспонденти Гіоргі Абдаладзе, Зураб Курцікідзе та Іраклі Геденідзе заарештовані щонайменше на два місяці після того, як прокуратура висунула їм звинувачення у здійсненні особливо важкого злочину. Наразі справа має статус секретної.

 

«Журналістська спільнота України знає їх як високих професіоналів, які не раз ризикували життям, щоб тримати суспільство поінформованим, зокрема, під час російсько-грузинської війни.

 

Поважаючи право кожної країни на захист національних інтересів, ми впевнені, що настільки серйозні звинувачення та настільки серйозний крок, як арешт групи фотожурналістів, не можливий без представлення громадськості достатньо вагомих доказів щодо провини звинувачених.

 

Ми живемо в країні, де влада та правосуддя зараз все частіше зловживають своїми повноваженнями, у тому числі - по відношенню до медіа, що є дуже небезпечною тенденцією.

 

Закликаємо зробити судовий процес відкритим й звільнити з-під варти затриманих, а саме -  змінити запобіжний захід на домашній арешт або підписку про невиїзд, щоб уникнути будь-якого тиску на них», - йдеться в заяві руху.

 

Також Рух «Стоп цензурі!» просить грузинську владу подавати країнам-сусідам гарний приклад та дотримуватися проголошеному нею курсу на розвиток демократії, що неможливо без справедливого суду, прозорості дій влади та вільних медіа.

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /withoutsection/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/

 

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com, у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08, censor.stop@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18273
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
не Саакашвили и не Рабинович
4671 дн. тому
Если для тебя деньги важнее родины, ИДИ ВОН! Медиабляди в Украине готовьтесь к люстрации! Журналісти, фотожурналісти також, - друга професія за повіями - за першою найдавнішою. Розвідники (шпигуни) коли працюють на дві три сторони - наймерзенніше явище. Таких знищують до суду. Якщо ти грузин, а не зжи@овлений або зросійщений падонок, маєш працювати на Грузію. В країні повно виблядків сталінських, що подихають без своєї Москви. Бити в кров цю мерзоту президенту доведеться ще довго, поки інстинкт самозбереження не вгамує перевертнів. Те ж саме очікується в Україні, коли візьмемо владу!
Удивленная
4672 дн. тому
Перебор наверное :"Журналістська спільнота України знає їх як високих професіоналів"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду