detector.media
14.07.2011 08:40
Мовчати про замах на вбивство колеги – моральний злочин
Мовчати про замах на вбивство колеги – моральний злочин

У кожного може бути своє ставлення до журналіста Анатолія Шарія. Хтось його біографію знає більше, хтось менше. І є такі, кому вона не подобається.

 

ОДНАК! Коли справа доходить до продірявлення автомобіля (хоча планувалася голова) - це переходить усі існуючі межі.

 

На терези поставлено життя спочатку людини, потім колеги. Цим відкритим листом я звертаюся до всіх працівників ЗМІ і, зокрема, представників руху «Стоп цензурі» з проханням: не мовчати.

 

Ми сьогодні могли опускати до ями холодне тіло Шарія. Мовчати про це і не просити захисту журналіста - моральний злочин. Особливо, коли ще не відомі замовники, мотиви злочинців та їхні наступні жертви.

 

P.S. Хоча, може, я не туди звертаюсь. Адже «цензура - це контроль держави, організації чи групи людей над публічним виявом думок і творчості індивіда». А в цьому випадку - «тупе мочилово», відмашка - знищити...

 

Олексій Кутєпов, журналіст

 

Від редакції:

 

Анатолій Шарій - редактор відділу розслідувань інтернет-видання «Обозреватель». Останнім часом проводить серію розслідувань разом із журналістом «1+1» Олексієм Кутєповим. 1 травня у «Макдональдсі» біля столичного Центрального РАГСу Анатолій Шарій двічі вистрілив у невідомого гумовими кулями в ногу і живіт. За словами пана Шарія, противник почав ображати його дружину, чоловіки вийшли розбиратися на вулицю, де й стався інцидент.

 

За фактом стрілянини 5 травня була порушена кримінальна справа. А 21 червня справу за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України порушили проти Анатолія Шарія. Досудове слідство завершилося наприкінці червня. Після ознайомлення пана Шарія з матеріалами справа буде скерована до суду. Сам пан Шарій переконаний, що міліція розгорнула проти нього кампанію за низку критичних публікацій про діяльність Відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН).

 

У ніч на 13 липня невідомі розстріляли автомобіль Анатолія Шарія, коли він повертався додому після завершення чергового розслідування, проведеного разом з Олексієм Кутєповим, у результаті якого був закритий підпільний гральний клуб. Унаслідок стрілянини пробито лобове та заднє скло, куля пройшла повз водія. Міліція порушила справу за ознаками злочину, передбаченого частиною першою статті 115 (замах на вбивство).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY