Через розслідування Шарія та Кутєпова МВС перевіряє своїх на причетність до наркобізнесу

7 Червня 2011
13483
7 Червня 2011
18:36

Через розслідування Шарія та Кутєпова МВС перевіряє своїх на причетність до наркобізнесу

13483
Через розслідування Шарія та Кутєпова МВС перевіряє своїх на причетність до наркобізнесу

Розслідування журналістів Анатолія Шарія («Обозреватель») та Олексія Кутєпова («2+2») щодо діяльності легальних точок продажу наркотиків, які діють у Києві, спонукало керівництво МВС провести перевірку столичного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН). Про це ТК повідомив журналіст проекту «Час пік» каналу «2+2» Олексій Кутєпов.

 

За його словами, вони з паном Шарієм провели розслідування роботи в місті кіосків, де кожен може придбати наркотичні засоби. Інформацію про один з таких закладів вони отримали від мешканців Харківського масиву.

 

У своїх матеріалах на сайті «Обозреватель» та в проекті «Час пік» кореспонденти розповіли, як підійшли до одного кіоску на Харківському масиві під надписом «Сонцезахисні окуляри» і за 50 гривень придбали пакетик синтетичного наркотика. Як пише в статті «Киевский ОБНОН плюет в лицо министру?» на «Обозревателе» Анатолій Шарій, після цього журналісти спостерігали на відстані, як до кіоску підійшли близько ста людей. Згодом мешканець Харківського масиву, який і повідомив журналістам про існування цього кіоску, викликав міліцію. Однак представники правоохоронних органів, за словами Анатолія Шарія, лише «неспішно наблизились до кіоску», побачили продавця, яка виходила з нього, і не затримали її.

 

«Інформацію про те, що хтось викликав міліцію, дійшла до торгівки зіллям миттєво. За 20 хвилин кіоскерша повернулась, і торгівля розпочалася знову», - пише пан Шарій.

 

За словами Олексія Кутєпова потім журналісти телефонували на мобільний керівнику ВБНОН Києва. «Він сказав: "Зараз мої люди виїдуть і все зроблять". Люди виїжджають, але ситуація та сама. Жіночка за одну хвилину до прибуття міліції виходить з кіоска з великою сумкою. Міліція чекає продавчиню, вона повертається з іншою сумкою, маленькою дамською. І міліція нічого в кіоску не знаходить», - наголосив Олексій Кутєпов.

 

Утім, сьогодні, 7 червня, розслідування журналістів та статтю «Обозревателя» зачитували під час наради в МВС. І, як повідомив Олексій Кутєпов з посиланням на слова начальника відділу зв'язків з громадськістю київської міліції Володимира Поліщука, керівництво міліції зацікавилось фактами, викладеними у цих матеріалах. Тепер служба внутрішньої безпеки проводитиме перевірки співробітників за підозрою в причетності до розповсюдження наркотиків.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13483
Читайте також
14.07.2011 08:40
Олексій Кутєпов, для «Детектор медіа»
30 300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду