Голос країни за національною ознакою?

11 Липня 2011
26875
11 Липня 2011
12:41

Голос країни за національною ознакою?

26875
Дивні аргументи випало почути під час останнього допрямоефірного етапу пісенного талант-шоу «Голос країни» від Діани Арбеніної та Руслани Лижичко
Голос країни за національною ознакою?

Дивні аргументи випало почути під час останнього допрямоефірного етапу пісенного талант-шоу «Голос країни» від шанованих членів журі Діани Арбеніної та Руслани Лижичко. 10 липня вони мали обрати 24 фіналістів. З семи учасників у кожній із чотирьох команд мали залишитися шестеро. Щоб відсіяти ще одного вокаліста, тренери обирали двох із семи в номінацію, й ті ще раз доводили своє право залишитися в проекті, виконуючи пісню, яку співали під час «сліпого» відбору.

 

Усе ніби згідно з форматом і по-чесному. Вибираючи одного з кандидатів на виліт, журі подекуди аж сльозу пускало, так їм шкода було розлучатися з учасником. З екрану все це виглядало яскраво, видно було, що зіркові тренери щиро прикипіли до членів своїх команд.

 

Діана Арбеніна попросила Володимира Окілка і Шмагі Тагіашвілі заспівати ще раз. У результаті обрала, як вона каже, «пана Володіміра». Хоча я теж уболівала за нього, все ж очікувала серйозних аргументів. Натомість те, що сказала Арбеніна на користь номінанта Володимира Окілка, мене просто вразило. Володимир заспівав пісню «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», Шмагі Тагіашвілі виконав грузинську. Обидва співали професійно, вкладаючи всю душу. Діана надала перевагу Володимиру, зазначивши, що українською піснею він показав своє коріння. Мовляв, оскільки ми обираємо голос цієї країни, то Володимир і є одним із таких голосів.

 

Я люблю цю програму, бо сама з дитинства співаю. З усіх вокальних талант-шоу це мені подобається найбільше. Тут ефір не розбавляють самозакоханими фріками без слуху і голосу для рейтингу й привабливості картинки, як в інших програмах. Але цього разу я зірвалася на крик! Навіщо так: що, Арбеніна обирає не голоси, а національність?!

 

Україна - багатонаціональна країна, в якій живуть представники понад ста національностей. Всі вони складають український народ. Грузини також. Я почувалася ніяково.

 

Але не встигла я заспокоїтися, як історія повторилася. Але вже з Русланою, яка в номінанти обрала двох вокалісток із найунікальнішим, на мій погляд, голосами - Севіль Меметову й Тоню Матвієнко - доньку Ніни Матвієнко. Знову ж таки, обидва виступи зірвали овації залу. Руслана обрала Тоню (за яку я також вболівала). Тренер назвала голос Тоні брендом України, мотивувала свій вибір тим, що він... автентичніший.

 

Мене переповнювали емоції. Я подумала: а якщо це політика програми? Бо з якого дива тренери так відкрито почали обирати вокалістів за національною ознакою? Хіба Севіль, яка представляла Крим, не з України?

 

Уявляю, як почуваються Ештар Раді, Дмитро Теймуразов або Арсен Мірзоян, які ще залишилися в проекті.

 

Я - українка за національністю. І стаю войовничою, коли ображають українську мову або національні традиції. Але й не терплю, коли без поваги ставляться до інших національностей. Без поваги один до одного міцної держави не побудуєш.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26875
Читайте також
20.06.2011 08:53
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
26 552
08.06.2011 13:32
Катерина Хінкулова
для «Детектор медіа»
42 612
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вера
4669 дн. тому
Руслана и Диана поступили разумно, критика их выбора в данном случае - глупа.Украину должны представлять украинцы, и тут нечего обсуждать, дискуссия искусственная
Станіслав, не святий
4670 дн. тому
Щодо АВТЕНТИЧНОСТІ. І мати і донька автентичні українські дурепи. Вони з тієї іще чисельної когорти, що все життя нічого нового не створюють а "щі хлєбают", паразитуючи на так званій автентичності. Українська автентичність не заважала донці Митрофана вступити до лав масонського Ордена Святого Станіслава. Побратимами по Ордену у Ніні Митрофанівни Матвієнко - Азаров, Табачник, Людмила Кучма, Ківалов й череда інших "укрАїнців". Таким самим дурнем виглядає в тому Ордені ректор Мішка Паплавський. Яблуко від яблуні - цьому прислів"ю відповідає донька шевальїхи Ордена Св.Станіслава, "золотого голосу маларосії" Антоніна. Фальшиве лідерство в шоу-програмі, не виключено, підігрівається владними братчиками з жидо-масонського ордена. Своє антиукраїнське мурло прикривають такими вишиваними автентичними дурепами, як мати й донька. Тими, що милуються історією, а не тяжко працюють, створюючи нову історію незалежної країни, на велику біду України, можна греблю гатити.
123
4674 дн. тому
Я бы поступил как Руслана... правда, не сказал бы о решающей капле. Украинского телевидения нет, кино нет, книг нет.... все украинское давят. Спасибо Руслане и Диане.
babay
4674 дн. тому
Авторові - браво! Слава Богу, що у нас ще є люди, у яких нормальні загальнолюдські цінності переважають маразм і печерне мислення! Щодо шоу - сказати нічого не можу, "ящика" вже давно не дивлюся, тим більше всілякі там шоу - однаково всі ці таланти згинуть у небутті відразу після закінчення ефірів.
mary
4675 дн. тому
Цікаво, звідки з’явилася Тоня Матвієнко, яку не вибрав жоден з так званих "тренерів"? На "сліпому" відборі її відсіяли саме через "надмірну" автентичність...
samson
4675 дн. тому
дивна істерична репліка... а тепер подумаймо, чи не тому ми досі у такій, вибачаюсь, дупі. Отже, "Раби, підніжки, грязь Москви" й досі актуально. Цей пост пані Остапи чергове тому свідчення. Сумно...
Фотина
4675 дн. тому
У нас десятки конкурсів, з трусами і без. І ми мовчки з'їдаємо, що українським там і не пахне. А тут раптом прокинулись, особливо ображені українці... Соромно за цей колективний тупіт ногами. Дякую Руслані і Тоні - будь ласка, не здавайтесь!
Taras2010
4675 дн. тому
Руслані ганьба! Якби Тоня Матвієнко не була копією Ніни Матвієнко та її донькою, то не бачити їй цієї сцени як власних вух! І якщо пояснення Арбеніною ще можна якось сприйняти, бо обирається все-таки голос країни України-до чого тут грузинська пісня- на те є грузіяю То у випадку з дуетом Руслани просто ганьба. Пора Тоні відпочити від сцени, нічого, крім копіювати матусю, вона тне вміє.
Грицько
4676 дн. тому
У мене на кухні постійно ввімкнений телевізор - теща дивиться. Я просто дивуюся, як узагалі можуть ніби грамотні люди дивитися усе це лайно??? (про тещу я мовчу).
Сергій
4676 дн. тому
Вчора випадково потрапив на цю програму під кінець, коли співали учасники з команди Руслани. Вся родина була шокована її поясненнями. Враховуючи, що це був запис, а не прямий ефір, виникає кілька суттєвих питань до відповідальних осіб програми: а куди вони дивились? Чому ці недолугі пояснення потрапили в ефір? Руслані - ганьба!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду