ТВі покаже спецвипуск програми Княжицького про історію української незалежності

17 Червня 2011
20694
17 Червня 2011
17:36

ТВі покаже спецвипуск програми Княжицького про історію української незалежності

20694
ТВі покаже спецвипуск програми Княжицького про історію української незалежності

У вівторок, 21 червня, о 21.00 в ефір ТВі вийде спецвипуск програми «Вечір з Миколою Княжицьким» - «Усна історія незалежної України». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Проект з нагоди 20-ліття проголошення незалежності України Миколою Княжицьким задумувався у співпраці з Українським католицьким університетом.

 

21 червня Український католицький університет представить відкритий веб-архів «Розпад Радянського Союзу. Усна історія незалежної України 1988-1991». Архів охоплює 72 інтерв'ю з політичними лідерами, дисидентами, дипломатами, журналістами, релігійними діячами, підприємцями, вченими, військовими, розвідниками, які брали участь або були свідками цього процесу.

 

Відеоінтерв'ю були записані в шести країнах у 1995 та 1996 роках. Інтерв'ю дали: Леонід Кравчук, Михайло Горбачов, Лєх Валенса, Джеймс Бейкер, В'ячеслав Чорновіл, Мустафа Джемілєв, Євген Марчук, Юрій Щербак, Віталій Коротич, Яцек Куронь, Вітаутас Ландсбергіс, Сергій Набока, Іван Плющ, Мирослав Попович, Джордж Сорос, Галина Стпровойтова, Станіслав Шушкевич, Анатолій Зленко.

 

Проект містить дослідження національних рухів та громадських об'єднань, що зароджувалися в Україні у 1988‒1989 роках, охоплює переговори про підписання нового союзного договору влітку 1991-го, спробу серпневого перевороту 1991 року, український референдум про незалежність у грудні 1991-го та міжнародне визнання України як суверенної держави.

 

Очікується, що в ефір спецвипуску програми «Вечір з Миколою Княжицьким» прийдуть відомі суспільні та державні діячі.

 

Як повідомляла ТК, Віталій Портников готує на ТВі новий документальний проект - цикл фільмів, присвячений Незалежності України.

 

Свій цикл авторських документальних фільмів «Українська незалежність» Христини Бондаренко та Святослава Цеголка, присвячений 20-й річниці Незалежності України, запустив 5 канал.

 

Документальний проект, присвячений Дню незалежності України, готує заступник генерального директора СТБ Олексій Мустафін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20694
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду