detector.media
07.06.2011 18:36
Через розслідування Шарія та Кутєпова МВС перевіряє своїх на причетність до наркобізнесу

Розслідування журналістів Анатолія Шарія («Обозреватель») та Олексія Кутєпова («2+2») щодо діяльності легальних точок продажу наркотиків, які діють у Києві, спонукало керівництво МВС провести перевірку столичного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН). Про це ТК повідомив журналіст проекту «Час пік» каналу «2+2» Олексій Кутєпов.

 

За його словами, вони з паном Шарієм провели розслідування роботи в місті кіосків, де кожен може придбати наркотичні засоби. Інформацію про один з таких закладів вони отримали від мешканців Харківського масиву.

 

У своїх матеріалах на сайті «Обозреватель» та в проекті «Час пік» кореспонденти розповіли, як підійшли до одного кіоску на Харківському масиві під надписом «Сонцезахисні окуляри» і за 50 гривень придбали пакетик синтетичного наркотика. Як пише в статті «Киевский ОБНОН плюет в лицо министру?» на «Обозревателе» Анатолій Шарій, після цього журналісти спостерігали на відстані, як до кіоску підійшли близько ста людей. Згодом мешканець Харківського масиву, який і повідомив журналістам про існування цього кіоску, викликав міліцію. Однак представники правоохоронних органів, за словами Анатолія Шарія, лише «неспішно наблизились до кіоску», побачили продавця, яка виходила з нього, і не затримали її.

 

«Інформацію про те, що хтось викликав міліцію, дійшла до торгівки зіллям миттєво. За 20 хвилин кіоскерша повернулась, і торгівля розпочалася знову», - пише пан Шарій.

 

За словами Олексія Кутєпова потім журналісти телефонували на мобільний керівнику ВБНОН Києва. «Він сказав: "Зараз мої люди виїдуть і все зроблять". Люди виїжджають, але ситуація та сама. Жіночка за одну хвилину до прибуття міліції виходить з кіоска з великою сумкою. Міліція чекає продавчиню, вона повертається з іншою сумкою, маленькою дамською. І міліція нічого в кіоску не знаходить», - наголосив Олексій Кутєпов.

 

Утім, сьогодні, 7 червня, розслідування журналістів та статтю «Обозревателя» зачитували під час наради в МВС. І, як повідомив Олексій Кутєпов з посиланням на слова начальника відділу зв'язків з громадськістю київської міліції Володимира Поліщука, керівництво міліції зацікавилось фактами, викладеними у цих матеріалах. Тепер служба внутрішньої безпеки проводитиме перевірки співробітників за підозрою в причетності до розповсюдження наркотиків.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY