«L’радіо» змінило позивний на радіо «Дача», «Європа плюс» - на «Шансон»

30 Березня 2011
18523
30 Березня 2011
15:17

«L’радіо» змінило позивний на радіо «Дача», «Європа плюс» - на «Шансон»

18523
Нацрада переоформила ліцензії
«L’радіо» змінило позивний на радіо «Дача», «Європа плюс» - на «Шансон»

ТРК «Радіо Кохання» змінила свій позивний «L'радіо» на «Дача», а ТРК «Європа плюс Київ» - «Європа плюс» на «Шансон». Відповідні зміни до ліцензій компаній затвердила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30 березня.

 

Представники «L'радіо» пояснили, що радіокомпанія купує права на використання російського формату, бренду й ефірного оформлення, але наповнюватиме його повністю власним продуктом. Як писала ТК, відповідний договір ТРК «Радіо Кохання», що входить до холдингу «Київський телеграф» Андрія Деркача, уклала з російською компанією «Медиа Холд» (власник російських радіостанцій Love Radio та «Дача»).

 

За їхніми словами, ТРК намагається залучити більш дорослу і платоспроможну аудиторію. Якщо «L'радіо» орієнтувалося на молодих жінок, то «Дача» - на жінок і чоловіків віком 30-49 років.

 

При цьому радіокомпанія не змінює програмну концепцію, оскільки планує спершу протягом трьох місяців протестувати новий формат, знайти ведучих, зрозуміти, які програми випускатиме в ефір.

 

Судячи з презентації компанії, в ефірі «Дачі» лунатиме радянська, російська та вітчизняна музика: «золоті хіти зірок вітчизняної естради 80-90-х років» (Софія Ротару, Алла Пугачова, Філіп Кіркоров, Любов Успенська, Ірина Алегрова та ін.), «кумири декількох поколінь» (Йосип Кобзон, Едіта П'єха, Анна Герман, ВІА «Самоцветы» та ін.), сучасні виконавці (Ані Лорак, Потап і Настя Каменських, Ірина Білик та ін.).

 

Випуски новин «Дача» планує давати по буднях вісім разів на день, раз на день - «Теленовини» (найсвіжіші новини зі світу популярних телесеріалів і телебачення, цікаві факти про акторів і телеведучих). Також плануються програма на замовлення «Удачный час и удачный момент», програми «Пісня року», «Гаряча десятка», «Історії кохання», «Історії успіху», «Історія пісні», «Чесно про корисне», «Легкого шляху» (про зміни руху електропоїздів і про ситуацію на автошляхах), «Гороскоп».

 

Фактично, як узагальнила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко, йдеться про купівлю російського формату, як у випадку з «Радіо Алла». Члени Нацради, за винятком Лариси Мудрак, підтримали рішення про зміну ліцензії і ребрендинг.

 

Що стосується ТРК «Європа плюс Київ», то вона змінила позивний і програмну концепцію в ліцензіях на міста Хмельницький, Маріуполь і Вінниця. Тепер там мовитиме радіо «Шансон». У Києві «Європа плюс Київ» залишається при своєму позивному «Європа плюс».

 

За словами представника, компанія уклала ліцензійний договір з радіо «Шансон» на виробництво спільного нового продукту.

 

Нагадаємо, раніше «Європа плюс Київ» мовила з позивним «Європа ФМ». У листопаді 2010 року вона вирішила змінити позивний у Києві на «Європа плюс», а у Хмельницькому, Маріуполі і Вінниці - на «Мюзік радіо» (як і «Шансон» входить до Business Radio Group Анатолія Євтухова). Однак Нацрада відмовила у зміні позивних. Згодом, у грудні 2010 року, компанія у чотирьох містах змінила позивний «Європа ФМ» на «Європа плюс».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18523
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
4775 дн. тому
я щось не вірю в це! Вже кінчається березень а Ель-радіо досі працює. На перше квітня завжди брешуть!!!
Бондаренко, радуйся!
4777 дн. тому
Что и требовалось доказать! Только вот дождемся, пока и штат украинский сократят. На фига он нужен? Просто ре-транс-ли-руй-те, хохлы. Аленка пообещала убрть квоты.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду