«2+2» змінив програмну концепцію, а радіо «Європа ФМ» стало «Європою плюс»

21 Грудня 2010
18197
21 Грудня 2010
13:04

«2+2» змінив програмну концепцію, а радіо «Європа ФМ» стало «Європою плюс»

18197
«2+2» змінив програмну концепцію, а радіо «Європа ФМ» стало «Європою плюс»

Телеканал «2+2» переоформив програмну концепцію. Відповідні зміни в ліцензії ТОВ «Гравіс-Кіно» внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 15 грудня.

 

Канал зменшив частку української мови до не менше 75%, зменшив обсяги власного виробництва з 16 до 12 год/добу, національного продукту - з 20 до 18/добу, збільшив - іноземного з 4 до 6 год/добу.

 

Також «2+2» уточнив формат, який з розважального став розважальним з фільмопоказом: додалися 6 год/добу фільмопоказу, відповідно, зменшилася кількість розважально-музичних програм з 15 год 30 хв до 9 год 30 хв/добу.

 

Нагадаємо, раніше Нацрада попросила канал «2+2» записати в ліцензію реальні обсяги власного продукту і фільмопоказу.

 

Окрім цього, на засіданні 15 грудня Нацрада внесла зміни до ліцензій ТОВ «ТРК "Європа плюс Київ"», яка змінила свій позивний з «Європа» на «Європа плюс».

 

Нагадаємо, компанії «Європа плюс Київ» і «Європа плюс Україна» (входить до УМХ) кілька років сперечалися за позивний «Європа плюс». «Європа плюс Київ» посилається на постанову Київського апеляційного господарського суду від 2007 року, який визнав за нею право на позивний.

 

Зрештою, у жовтні 2010 року «Європа плюс Україна» змінила назву своєї компанії на ПАТ «Студія "Європозитив"». Позивний тим часом залишився Europa Plus, що, за словами представника компанії, звучить: «Європа плас».

 

Як писала ТК, «Європа плюс Київ» вже подавала заяви на переоформлення позивних у листопаді. Але тоді вона просила, щоб у ліцензії на Київ він став «Європа плюс», а у двох інших ліцензіях на Хмельницький, Вінницю і Маріуполь - «Мюзік радіо». Анатолій Євтухов, голова наглядової ради Business Radio Group, до якої входить «Мюзік радіо», повідомив ТК, що три частоти компанії «Європа плюс Київ» увійшли до мережі «Мюзік радіо».

 

Нині, за словами пана Євтухова, «Нацрада виконала рішення суду, а заявка на "Мюзік радіо" поки лежить - наступне засідання в січні». Але він має сумніви, що частина «Європи» стане «Мюзік радіо»: «Можливо, позивні згодом зміняться, а може й ні - у мене є сумніви, хтось когось може "кинути"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду