Три частоти мережі «Європа ФМ» переходять до «Мюзік радіо», а одна київська хоче змінити позивний на «Європа плюс»

18 Листопада 2010
20405
18 Листопада 2010
18:39

Три частоти мережі «Європа ФМ» переходять до «Мюзік радіо», а одна київська хоче змінити позивний на «Європа плюс»

20405
Три частоти мережі «Європа ФМ» переходять до «Мюзік радіо», а одна київська хоче змінити позивний на «Європа плюс»

ТОВ «Телерадіокомпанія "Європа Плюс Київ"», яке володіє трьома ліцензіями на мовлення в чотирьох містах з позивним «Європа» хоче змінити програмну концепцію та позивні на «Мюзік радіо» та «Європа плюс». Відповідні заяви компанії розглядала на засіданні 17 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

ТРК «Європа Плюс Київ» володіє трьома ліцензіями на цілодобове мовлення в Києві (107,0 МГц), Хмельницькому (104,0 МГц), Вінниці (107,0 МГц) і Маріуполі (106,9 МГц).

 

Компанія подала заявку на зміну програмної концепції та позивного на «Мюзік радіо» у Хмельницькому, Вінниці та Маріуполі. Нова програмна концепція передбачає не менше 80% української мови, зменшення обсягів власного виробництва, кількості національного продукту і збільшення іноземного, зміну розважально-інформаційного формату на інформаційний. Також змінилася фактична адреса компанії в Києві з вулиці Голосіївської, 7 на вулицю Ярославську, 6.

 

Анатолій Євтухов, голова наглядової ради Business Radio Group, до якої входить «Мюзік радіо», повідомив ТК, що три частоти компанії «Європа плюс Київ» увійшли до мережі «Мюзік радіо». Однак він не став коментувати юридичні нюанси зміни структури власності. Отримати коментар представників «Європа плюс Київ» ТК поки не вдалося.

 

 

Було

Хмельницький

Було

Вінниця, Маріуполь

Стане

Хмельницький, Вінниця, Маріуполь

Українська мова

100%

Не менше 75% з поетапним збільшенням і квотуванням прайму

Не менше 80%

Власне виробництво

19 год

14 год

10 год

Національний продукт

19 год

19 год

12 год

Іноземний продукт

5 год

5 год

12 год

Формат

Розважально-інформаційний

Розважально-інформаційний

Розважальний

Інформаційно-аналітичні програми

50 хв

50 хв

1 год 20 хв

Культурно-мистецькі програми

15 хв

10 хв

1 год 20 хв

Науково-просвітницькі програми

5 хв

5 хв

1 год 20 хв

Розважально-музичні програми

12 год

12 год

8 год

Дитячі програми

-

-

-

Підбірка музичних творів

-

-

8 год 30 хв

Інше, у т. ч.

10 год 50 хв

10 год 55 хв

 

Реклама

 

 

2 год 45 хв

Елементи оформлення ефіру

 

 

30 хв

Анонси

 

 

15 хв

 

Що ж до київської ліцензії, то в ній компанія хотіла змінити позивний з «Європа» на «Європа плюс» і фактичну адресу. Зміна програмної концепції не була передбачена.

 

Нагадаємо, що ТОВ «ТРК "Європа Плюс Київ"» тривалий час судилося із ЗАТ «Студія "Європа плюс Україна"» (радіогрупа «Українського медіахолдингу») за використання позивного і назви «Європа плюс». Як повідомила на засіданні 13 жовтня Лариса Мудрак, суд вирішив, що відповідач («Європа плюс Україна») не може їх використовувати. Відтак, «Європа плюс Україна» змінила назву своєї компанії на ПАТ «Студія "Європозитив"». Позивний тим часом залишився Europa Plus, що, за словами представника компанії, звучить: «Європа плас».

 

Члени Нацради 17 листопада хотіли послухати пояснення представників «Європа плюс Київ» з приводу зміни позивних і формату, але вони на засідання не з'явилися. «Коли позивний "Європа" змінюється на "Мюзікрадіо", це, очевидно, тягне за собою не тільки зміну концепції», - сказала заступник голови Нацради Лариса Мудрак. «Хай людина визначиться, який позивний їй потрібен і що вона хоче зі своєю мережею зробити. Адже мережа фактично перестає існувати», - додав Микола Фартушний. Відтак, Національна рада задовольнила заяви тільки щодо фактичної адреси і відмовила - щодо позивних та програмної концепції. Тепер компанія має знову подавати заяви на переоформлення ліцензії.

 

Нагадаємо, що станція «Мюзік радіо» з 2000 року мовила у форматі Easy Listening (легка музика). З 2004 року компанія належала «Українському медіахолдингу». У травні 2009 року стало відомо, що Business Radio Group придбала в УМХ «Мюзік радіо» і станція припиняє існування як бренд і формат. Після цього мережа «Мюзік радіо» почала приростати новими містами. Восени 2009 року планувалася зміна формату «Мюзік радіо» на «радіо на замовлення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20405
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду