У Росії пройде мітинг «читачів, слухачів і глядачів» на захист журналістів

3 Грудня 2010
15083
3 Грудня 2010
11:52

У Росії пройде мітинг «читачів, слухачів і глядачів» на захист журналістів

15083
У Росії пройде мітинг «читачів, слухачів і глядачів» на захист журналістів

У неділю, 5 грудня, на Пушкінській площі Москви відбудеться мітинг «читачів, слухачів і глядачів» російських ЗМІ, які виступлять на захист журналістів. Про це повідомляє ТСН з посиланням на оголошення у співтоваристві громадської кампанії у справі побитого журналіста «Комерсанта» Олега Кашина.

 

За словами організаторів акції, назва мітингу запозичена з промови Леоніда Парфьонова, яку той виголосив у кінці листопада, коли отримував премію імені Владислава Лістьєва. «На професійний ризик журналіст іде заради своєї аудиторії. Журналіста б'ють не за те, що він написав, сказав чи зняв, а за те, що це прочитали, почули чи побачили», - сказав Парфьонов.

 

За задумом, акція повинна привернути увагу не тільки до справи Кашина чи інших покалічених або убитих журналістів - «не тільки Бекетова, Домнікова, Політковської, Бабурової, Євлоєва, Щекочихіна і десятків, сотень інших». Учасники хочуть публічно нагадати всім обставини нападу на цих людей, щоб злочинці були покарані, щоб їх «шукали не тільки в перший день після вчинення нового злочину», - йдеться в повідомленні організаторів.

 

Мітинг узгоджений з владою і почнеться о другій годині дня. Як повідомив один з організаторів акції Віталій Шушкевич, його збирає та ж команда, що проводила пікет 11 листопада на Пушкінській площі. Це знайомі Олега Кашина з опозиційних рухів і студенти журфаку Московського державного університету. При цьому мітинг присвячений всім журналістам і не несе ніякого політичного забарвлення (учасників просять приходити без символіки рухів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15083
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду