КМДА: «Посольства Божого» в ефірі ТРК «Київ» більше не буде

28 Жовтня 2010
17041
28 Жовтня 2010
12:45

КМДА: «Посольства Божого» в ефірі ТРК «Київ» більше не буде

17041
КМДА: «Посольства Божого» в ефірі ТРК «Київ» більше не буде

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 жовтня в черговий раз перенесла розгляд питання про продовження строку дії ліцензії ТРК «Київ», який спливає 28 жовтня. Регулятор попросив начальника департаменту преси та інформації КМДА Оксану Збітнєву надати протягом двох днів інформацію про те, як буде змінена концепція наповнення каналу, яким буде бюджет на 2011 рік та коли ситуацію з ТРК «Київ» розглянуть депутати Київради.

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак нагадала про чотири санкції, застосовані до компанії протягом останніх двох років. «23 квітня 2008 року було застосована першу санкцію, яка стосувалася якраз порушень рекламного законодавства. 26 березня 2009 року прийняте рішення, в якому наголошується на порушеннях щодо програмної концепції. Тоді ж було констатовано факт безліцензійної діяльності у зв'язку зі здійсненням трансляції програм на території України через супутник, на основі чого винесено чергове попередження. 8 вересня 2010 року за зафіксовані ще декілька порушень компанії про невиконання умов ліцензії в частині обсягу власних, культурологічних, просвітницьких та дитячих передач призначений штраф».

 

За її словами, компанія мала протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до ліцензії та законодавства, але станом на 7 жовтня не надала інформацію про виправлення порушень. Проект рішення Нацради передбачав відмову в продовженні строку дії ліцензії.

 

Представники телеканалу на засіданні передали Нацраді документ, який засвідчує, що телеканал уже розпочав активну роботу над зауваженнями. Оксана Збітнєва, тим часом, розповіла, що київська міська влада зараз вивчає можливість збільшення бюджету ТРК «Київ» у півтора-два рази (цього року, за її словами, він становить 14 млн гривень) та планує змінити концепцію мовлення телеканалу. «Можу вас також поінформувати, що з 1 грудня "Посольства Божого" на ТРК "Київ" не буде», - сказала вона. Нагадаємо, раніше позбутися пасторів і ворожок обіцяв в. о. гендиректора ТРК «Київ» Дмитро Джангіров.

 

Утім, усних пояснень представника КМДА Нацраді виявилося недостатньо, і вона вирішила перенести розгляд та попросила надати інформацію письмово протягом двох днів. Нацрада послалася на статтю 36 закону «Про телебачення і радіомовлення»: якщо регулятор не розглянув вчасно подану заяву про продовження ліцензії, вона залишається чинною до прийняття Нацрадою рішення про продовження або відмову.

 

Нагадаємо, минулого разу Нацрада перенесла розгляд питання про продовження ліцензії, щоб заслухати пояснення представника КМДА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17041
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду