Нацрада просить МВС, податкову та КМДА вжити заходів щодо безліцензійної діяльності ТРК «Київ»

25 Березня 2009
23815
25 Березня 2009
16:37

Нацрада просить МВС, податкову та КМДА вжити заходів щодо безліцензійної діяльності ТРК «Київ»

23815
Нацрада просить МВС, податкову та КМДА вжити заходів щодо безліцензійної діяльності ТРК «Київ»

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засідані 25 березня розглянула результати перевірки ДП КП ТРК «Київ» і прийняла рішення оголосити компанії попередження за порушення програмної концепції та закону про рекламу; а також констатувати факт безліцензійної діяльності та звернутися до МВС, Державної податкової адміністрації та Київської міської державної адміністрації з проханням вжити відповідних заходів у межах компетенції.

 

Річ у тім, що в ході перевірки було виявлено, що ТРК «Київ» здійснює супутникове мовлення через супутник Amos 2.

 «Враховуючи, що рішенням Нацради № 426 було констатовано факт втрати чинності ліцензії, здійснення супутникового мовлення є ознакою порушення ч. 9 ст. 23 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (без ліцензійна діяльність)», - пояснив Віталій Сокур, директор департаменту контрольно-аналітичної роботи.

 

Серед інших порушень, виявлених перевіркою регуляторного органу, зокрема було зафіксовано порушення програмної концепції (зменшення культурологічних, просвітницьких та розважальних програм за рахунок значного збільшення інформаційних); порушення закону про рекламу - трансляція реклами газети «Бульвар» тільки російською мовою.

 

У поясненні керівництва каналу до Нацради ішлося про те, що вихід реклами тільки російською мовою у програмі «В гостях у Дмитра Гордона» є випадковим, а сама програма - архівною; зміни в програмній концепції обґрунтовано тим, що канал висвітлює події столичного життя і саме це зумовлює наповнення програмної сітки; а щодо супутникової ліцензії, то компанія зазначила, що з невідомих для неї причин, Нацрада помилково констатувала не факт втрати ліцензії, а втрату чинності ліцензії.

Тому в компанії переконані, що здійснення мовлення може відбуватися на підставі довідки про реєстрацію заяви щодо видачі дублікату ліцензії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду