Нацрада відклала продовження ліцензії ТРК «Київ» доки не поговорить з мерією

21 Жовтня 2010
18850
21 Жовтня 2010
13:36

Нацрада відклала продовження ліцензії ТРК «Київ» доки не поговорить з мерією

18850
Нацрада відклала продовження ліцензії ТРК «Київ» доки не поговорить з мерією

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 жовтня відклала розгляд питання про продовження терміну дії ефірної ліцензії ДКП «ТРК "Київ"», до наступного засідання, яке відбудеться 27 жовтня. При цьому термін дії ліцензії у ТРК завершується 28 жовтня.

 

Члени Нацради нагадали т. в. о. гендиректора ТРК «Київ» Дмитрові Джангірову, що компанія має три попередження й один штраф і вони не мають права продовжувати ліцензію. У відповідь на це пан Джангіров зазначив що протягом останніх місяців мовлення телеканалу відповідає умовам ліцензії. «Навіть якщо людина чотири рази відсиділа, у 45 років їй видають новий паспорт», - провів аналогію керівник ТРК «Київ».

 

«Чи є у вас хоча б якісь перспективи покращення мовлення і виведення його з популістського формату на інформаційний, щоб глядач розумів, у якій державі і якій столиці він живе?» - поцікавилася заступник голови Нацради Лариса Мудрак. Пан Джангіров заявив, що він не коментуватиме слова «популізм» і «в якій країні ми живемо», тому що «сподівався, що після 7 лютого цих слів ми чути не будемо». Він також відкинув усі закиди щодо невідповідності ТРК «Київ» званню головного столичного мовника і знову звернув увагу на те, що канал розвивається, виходячи з обмеженого фінансування.

 

Член Нацради Оксана Єлманова запропонувала «протягти руку допомоги» і направити лист до мерії, у якому звернути увагу на її актив - ТРК «Київ». Члени Нацради пристали на цю пропозицію і вирішили перенести розгляд на тиждень, запросивши на засідання Нацради представників Київської міської державної адміністрації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду