Нацрада оштрафувала ТРК «Київ» за «Шилентин» та відсутність дитячих програм

8 Вересня 2010
18635
8 Вересня 2010
18:51

Нацрада оштрафувала ТРК «Київ» за «Шилентин» та відсутність дитячих програм

18635
Нацрада оштрафувала ТРК «Київ» за «Шилентин» та відсутність дитячих програм

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 вересня розглянула результати планової перевірки ТРК «Київ» і, у зв'язку з виявленими порушеннями, призначила компанії виплатити штраф у розмірі, який буде визначено після відповідної постанови Кабінету Міністрів. 

 

Зокрема приводами для санкції стали відсутність на каналі дитячих програм (за ліцензією їх має бути 2 години 30 хвилин, а моніторинг не виявив жодної), показ реклами без відповідної позначки, а також порушення у рекламі лікарських засобів, зокрема такого засобу як «Шилентин».

 

В.о. директор ТРК «Київ» Дмитро Джангіров пояснив Нацраді, що дитячих програм на каналі немає через брак фінансування («нас наші засновники - КМДА - фінансували лише в межах штатного розпису»), а «Шилентин», згідно з паперами, не є лікарським засобом, та й реклама препарату на каналі вже не виходить.

 

Попри виправдання гендиректора, голова Нацради Володимир Манжосов пригрозив компанії зверненням до суду про анулювання ліцензії.

 

«У вас уже є 4 попередження, а зараз буде штраф. Ви нас ставите в незручне становище: за законом «Про столицю» ми маємо проліцензувати столичну ТРК, а з другого боку ця ТРК є систематичним порушником. Наступна санкція - це буде звернення в суд», - пообіцяв  Манжосов.

 

Лариса Мудрак, заступник голови Нацради, дорікнула керівнику компанії в тому, що Нацрада отримує багато листів зі скаргами на ТРК «Київ» від глядачів, пов'язаних, зокрема, і з трансляцією «гадалок» на телеканалі.

 

Ці слова обурили Джангірова, він назвав їх «помаранчевими», сказав, що через «якісь там звернення у листах» з ефіру вигнали В'ячеслава Піховшека, а трансляція «гадалок» на каналі, бодай комунальному, не є криміналом.

 

«А що не так з гадалками? Жодної кримінальної справи через гадалок не було», - обурився Джангіров і вийшов з засідання Нацради, тріснувши дверима.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18635
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киянка
4977 дн. тому
Які 4 попередження? За законом 3 попередження і ... вилучення ліцензії ) Щось не так, панове )
снекс
4978 дн. тому
Ярко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду