Нацрада відмовила ТРК «Київ» у видачі ліцензії на супутникове мовлення

1 Квітня 2009
24451
1 Квітня 2009
14:31

Нацрада відмовила ТРК «Київ» у видачі ліцензії на супутникове мовлення

24451
Нацрада відмовила ТРК «Київ» у видачі ліцензії на супутникове мовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 квітня відмовила  Державному комунальному підприємству ТРК «Київ» у видачі ліцензії на супутникове мовлення.

 

Як мотивували своє рішення члени Нацради, згідно з законом «Про столицю» держава гарантує «надання власного загальноміського ефірного телевізійного каналу, а також загальноміського радіоканалу, каналу кабельного телебачення» (ст. 21. п. 8). ТРК «Київ» має як ефірні частоту на мовлення в місті Києві, так і ліцензію на кабельне телемовлення. Свого часу було задоволено також і заяву КМДА щодо ліцензування ефірної радіочастоти для потреб київської міської громади.

 

Про надання супутникового каналу мовлення в законі про столицю не йдеться, більше того, вважають у Нацраді, заява ДКП ТРК «Київ» не відповідає вимогам ст. 12 Закону України «Про телебачення радіомовлення», згідно з якою в Україні забороняється заснування ТРО органами державної влади та місцевого самоврядування. Засновником ТРК «Київ» є Київська державна міська адміністрація.

 

Як відомо, супутникова ліцензія ТРК «Київ» 27 лютого 2008 року була анульована Нацрадою. Причиною анулювання стало те, що компанія загубила бланк документу і вчасно не звернулася до Нацради щодо видачі дублікату.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду