Нацрада не видала ліцензію на супутникове мовлення ТРК «Київ»

29 Січня 2009
21654
29 Січня 2009
07:05

Нацрада не видала ліцензію на супутникове мовлення ТРК «Київ»

21654
Нацрада не видала ліцензію на супутникове мовлення ТРК «Київ»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 січня не задовольнила заяву ТРК «Київ» з проханням видати ліцензію на супутникове мовлення: розгляд відкладено до з’ясування обставин.
 
Телерадіокомпанія «Київ» раніше мала ліцензію на супутник, однак загубила її – у лютому 2008 року Нацрада констатувала втрату чинності ліцензії на супутникове мовлення.
 
«Незважаючи на те, що компанія загубила ліцензію на супутникове мовлення, вона продовжує подавати через супутник сигнал на територію, зазначену в ліцензії. Зважаючи на ці обставини, Національна рада констатувала факт втрати ліцензії і вирішила звернутися до оператора зв’язку з вимогою припинення трансляції супутникового сигналу ТРК «Київ» протягом тижня», - йшлося тоді в повідомленні Нацради.  
 
У зв’язку з цим фактом компанія подала заяву до Нацради з проханням знову видати ТРК «Київ» супутникову ліцензію. Однак, як встановила Нацрада під час перевірки компанії, ТРК «Київ» не виконала попереднє рішення Нацради щодо припинення мовлення через супутник, більше того, активно розвиває мережу поширення каналу – відтак, як висловився голова Нацради Віталій Шевченко, спочатку компанія має виконати попередні рішення, а потім претендувати на задоволення заяви.  
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21654
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
FTR
5568 дн. тому
Ну як раз чудова нагода змінити супутник і повернути ТРК Київ на Сиріус 5Е
оля
5569 дн. тому
если потерял паспорт - умри! параноя крепчает
otar
5569 дн. тому
makso, так і є. Коли їх попросили надати оригінал ліцензії, вони не змогли його знайти.
makso
5569 дн. тому
Загубила ліцензію:) Саме загубила... мабуть потрібно бути уважнішими і не залишати речі в вагонах метро.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду