Інвестори ТВі подали позови до міжнародних судів проти держави Україна

2 Липня 2010
19673
2 Липня 2010
15:04

Інвестори ТВі подали позови до міжнародних судів проти держави Україна

19673
Інвестори ТВі подали позови до міжнародних судів проти держави Україна

Закордонні партнери телеканалу ТВі підготували і подали низку позовів до міжнародних судів, зокрема, проти держави Україна. Про це на прес-конференціїd в «Інформальянсі» 2 липня заявив генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

«У нашого каналу є партнери за кордоном. Вони вже понесли певні збитки у зв'язку з тими діями, що ведуться щодо нашого каналу. Ми будемо подавати і вже подали в міжнародні судові організації. І ці позови, в тому числі, будуть до держави Україна», - сказав він.

 

На прохання журналістів уточнити, хто є позивачами і в яких судах, пан Княжицький сказав, що ТВі зробить прес-реліз із цього приводу.

 

«Ми вже подали позови до міжнародних судів. Це наші партнери, які інвестували в нашу компанію, які пов'язані низкою угод, які пов'язані з тими ліцензіями, що ми отримали», - сказав він.

 

За словами Миколи Княжицького, кілька місяців тому була подібна справа Джозефа Леміра і «Гала-радіо» проти України. Нагадаємо, в січні 2010 року «Гала-радіо» повідомило, що трибунал Міжнародного центру з рішення інвестиційних спорів при Світовому банку (ICSID) прийняв рішення на користь Джозефа Леміра у справі проти України, встановивши, зокрема, що видача ліцензій відбувається порушеннями, пов'язаними з втручанням політиків і тиском. Водночас Мін'юст роз'яснив Нацраді, що це рішення трибуналу є проміжним, а остаточне рішення буде ухвалене не раніше 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19673
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bit
5048 дн. тому
Кстати а как насчет того, что иностранцам не может принадлежать СМИ? Или Гусинского кинули и можно других разводить?
Знающий
5048 дн. тому
Был никому неизвестный лишь кабельный телеканалишка, которых сотни.... Хорошковский помог сделать бесплатную рекламу.... а теперь в суд на Украину? Креативно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду