У засіданні суду за справою ТВі та 5-го каналу оголошено перерву до понеділка

27 Серпня 2010
17811
27 Серпня 2010
19:42

У засіданні суду за справою ТВі та 5-го каналу оголошено перерву до понеділка

17811
У засіданні суду за справою ТВі та 5-го каналу оголошено перерву до понеділка

Київський апеляційний адміністративний суд оголосив перерву у розгляді апеляції ТВі та 5-го каналу у справі за позовами НТН та «Ентер-фільм» проти Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Розгляд відновиться у понеділок, 30 серпня о 9 годині ранку.

 

Перерву оголошено за клопотанням генерального директора ТВі Миколи Княжицього та вагітної представниці 5-го каналу Тетяни Малашенкової. Мотивація - у зв'язку зі станом здоров'я та неможливістю брати участь у засіданні в позаробочий час.  

 

Сьогоднішнє засідання суду тривало понад 10 годин.

 

Нагадаємо, 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу з розподілу частот. 5 канал і ТВі, які виступали третіми особами із самостійними вимогами на предмет позову, оскаржили це рішення.

 

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17811
Читайте також
31.08.2010 14:06
Елена Геда, Ирина Миронова, «Коммерсантъ»
44 092
26.08.2010 14:00
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
40 203
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетрвськ
4991 дн. тому
"ІМЕНЕМ... ХОРОШКОВСЬКОГО": Завдяки трансляціям наживо з зали засідань Київського апеляційного адмінсуду, які йдуть на 5 каналі та ТВі, всі бажаючі мають змогу спостерігати за резонансним процесом щодо законності позбавлення цих каналів ліцензій на частоти за позовами телеканалів групи ІНТЕКР , який пов'язують з нинішнім очільником СБУ, членом Вищої ради юстиції Валерієм Хорошковським. Попри величезний інтерес, який викликають прямі включення, вони залишають по собі сумні враження і тривожні передчуття. Впадає в око неприхована лояльність і поблажливість головуючого судді до одних й критичне налаштування до інших. Одну сторону він слухає і всіляко задовольняє, пробачаючи некоректні висловлювання в бік опонентів, а іншу - перериває, робить зауваження, спантеличує, попереджає про можливі санкції у вигляді вилучення з засідання та навіть читає мораль. Від одних, ніби в забезпечення режиму найбільшого сприяння, все приймає, від інших - ані клопотань, ані аргументів, ані, так би мовити, речових доказів ні чути, ні бачити не хоче. Те ж саме і щодо запрошення свідків задля з'ясування дійсних обставин справи. Одним задає "наводящие вопросы", вимагаючи однозначних відповідей - "так чи ні?", а як почує від тих самих учасників процесу щось подібне на адресу до їхніх візаві, то відразу ж зупиняє, корегуючи поставлені запитання чи взагалі знімає їх з розгляду. Виходить, для одних суддя - товариш і друг, для інших - суровий наставник і вихователь? А як слід сприймати його фразу, висловлену під час одного з засідань, про те, що, мовляв, на ньому ще 20 справ "вісить", а тому слід поквапитися, аби не забирати в суду зайвого часу, якого немає. Про що вона взагалі і до чого тут? Хіба сказане може вважатися серйозним аргументом? То що тоді, всі справи вирішувати похапцем? Чи сприятиме це справедливості і правосудності рішень? Що для судді важливіше: кількість чи якість? І куди ж він так поспішає? Отже, з огляду на манери головуючого, його поведінку та видне неозброєним оком ставлення до сторін, мимоволі складається враження, що вердикт вже готовий і оприлюднення документу є лишень справою часу, а все дійство виглядає тільки спробою підлаштувати та скерувати процес під заздалегідь визначене рішення. Так чим цей процес є насправді - судом чи судилищем? Яким іменем вершиться правосуддя: України чи Хорошковського? Поки що, судячи з трансляцій, відповіді видаються очевидними і однозначними.
каспер
4991 дн. тому
Ух как спешат молодчики из интергруп. Не успевают, небось, до выборов все захавать)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду