Суд витребував у ТВі додаток до ліцензії, де перераховані збільшені потужності передавачів

27 Серпня 2010
25315
27 Серпня 2010
18:10

Суд витребував у ТВі додаток до ліцензії, де перераховані збільшені потужності передавачів

25315
Суд витребував у ТВі додаток до ліцензії, де перераховані збільшені потужності передавачів

Київський апеляційний адміністративний суд, розглядаючи апеляцію ТВі та 5-го каналу у справі за позовами каналів НТН та «Ентер-фільм» проти Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, витребував у каналу ТВі копію додатку до ліцензії №6/а. Таке рішення суд ухвалив 27 серпня увечері, оголосивши перерву на годину до 19:00.

 

Протягом цього часу ТВі має надати копію цього додатку. За інформацією, яка озвучувалася в процесі засідання, про що вже раніше писала «Детектор медіа», у цьому додатку міститься перелік частот каналу ТВі, виграних на січневому конкурсі Нацради, уже зі збільшеними потужностями та перенесеними передавачами. Цей додаток був підписаний Юрієм Плаксюком, який на той час був в.о. голови Національної ради.

 

Однак представник Нацради в суді Олег Шосталь на засіданнях судів першої інстанції і на засіданні зараз в Апеляційному суді наголошує на тому, що Національна рада такого додатку каналу ТВі не видавала.

 

Відтак, канал ТВі клопотав про те, щоб до суду був викликаний в якості свідка Юрій Плаксюк, який би роз'яснив цю ситуацію. Натомість суд поки що ухвалив рішення не викликати Юрія Плаксюка, а витребувати копію додатку до ліцензії №6/а у телекомпанії.

 

Нагадаємо, на конкурс  Нацради, підсумки якого були підбиті 27 січня 2010 року, виставлялися 92 частоти з малопотужними передавачами (10 Вт). А вже згодом ТВі і 5 канал, які стали переможцями конкурсу, замовили в Українського державного центру радіочастот висновки про можливість збільшення цих потужностей і навіть технічний перенос цих передавачів.

 

8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу. 5 канал і ТВі, які виступали третіми особами із самостійними вимогами на предмет позову, оскаржили це рішення.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25315
Читайте також
31.08.2010 14:06
Елена Геда, Ирина Миронова, «Коммерсантъ»
44 093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду